Jo teigimu, Ukrainos Aukščiausiosios Rados priimti sprendimai yra neteisėti, agentūrą „Interfax“ cituoja lenta.ru.

V. Janukovyčius pažymėjo, kad jam ir jo šalininkams buvo grasinama susidorojimu. Jis paragino sugrąžinti situaciją Ukrainoje į teisėtas vėžias ir pridūrė, kad save laiko teisėtu valstybės vadovu.

„2014 metų vasario 21 dieną stebint gerbiamiems Vakarų partneriams mano ir Ukrainos opozicijos lyderių pasirašytą susitarimą dėl krizės Ukrainoje sureguliavimo laikau neįgyvendintu“, – nurodė jis.

Pareiškime pažymima, kad „daugelio šalies miestų gatvėse – ekstremizmo siautėjimas“.

„Negaliu likti abejingas tragiškiems įvykiams mano gimtinėje“, – rašo V.Janukovyčius.

„Mano ir mano bendražygių adresu skamba grasinimai susidoroti. Esu priverstas prašyti Rusijos Federacijos valdžios užtikrinti mano asmeninį saugumą nuo ekstremistų veiksmų“, – sakoma V.Janukovyčiaus pranešime, kurį ketvirtadienį gavo trys pagrindinės Rusijos naujienų agentūros.

„Esu įsitikinęs, kad tokiomis sąlygomis priimami sprendimai artimiausiu metu įrodys savo neefektyvumą ir nebus įgyvendinti“, - pareiškė V. Janukovyčius.

„Aš, kaip pareigas einantis prezidentas, neleidau Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kištis į besiklostančius vidinius politinius įvykius. Įsakau (nesikišti) ir dabar“, – sakoma V.Janukovyčiaus pranešime.

„Jeigu kas nors duotų panašius įsakymus (panaudoti jėgą) ginkluotosioms pajėgoms ir jėgos struktūroms, tokie įsakymai būtų neteisėti ir nusikalstami“, – pridūrė nušalintas lyderis.

Pranešime nenurodoma, kur šiuo metu yra naujosios Kijevo valdžios ieškomas nuverstas Ukrainos lyderis.

Rusija žada užtikrinti V. Janukovyčiaus saugumą

Rusijos vyriausybė patenkino nušalinto Ukrainos prezidento V. Janukovyčiaus prašymą užtikrinti jo asmeninį saugumą, ketvirtadienį pranešė vienas saugumo šaltinis.

„Prezidentas Janukovyčius kreipėsi į Rusijos Federacijos valdžią, prašydamas užtikrinti jo asmeninį saugumą, todėl pranešu, kad tas prašymas buvo patenkintas Rusijos Federacijos teritorijoje“, – šaltinio žodžius citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Liudininkai: V. Janukovyčius pastebėtas Maskvoje

Vėlų vasario 26-osios vakarą Maskvos Kutuzovo prospekte esančiame viešbutyje „Ukraina“ buvo pastebėtas žmogus, labai panašus į buvusį Ukrainos prezidentą V. Janukovyčių. Tai patvirtino įvykio liudininkai, skelbia newsru.ua.

Taip pat pranešama, kad į buvusį Ukrainos valstybės vadovą panašus asmuo ilsėjosi buvusio Vidaus reikalų ministerijos vadovo Vitalijaus Zacharčenkos ir buvusio generalinio prokuroro Viktoro Pšonkos draugijoje.

Vasario 26 dieną Rusijos žiniasklaida jau pranešė, kad nuvertąjį prezidentą matė viešbutyje „Ukraina“ (dabar – „Radisson Royal“).

Šiandien, vasario 27 dieną, V. Janukovyčius vėl apsireiškė pasauliui – pareiškė, kad save laiko teisėtu prezidentu. Tuo pačiu jis paprašė Rusijos užtikrinti jo saugumą. Šis jo prašymas buvo patenkintas.

Kur yra V. Janukovyčius?

Rusijos naujienų organizacija praneša, kad nušalintasis Ukrainos prezidentas V. Janukovyčius yra apsistojęs vienoje Kremliaus sanatorijoje visai šalia Maskvos.

V.Janukovyčius viešumoje nesirodo nuo šeštadienio. Nors Vakarai pripažino naująją Ukrainos vyriausybę, kuri nušalino nuo valdžios jėgos iš sostinės pabėgusį V.Janukovyčių, Rusija vis dar laiko jį teisėtu prezidentu.

RBK pranešė, kad V.Janukovyčius yra apsistojęs sanatorijoje „Barvicha“, kurią administruoja Rusijos prezidento administracijos nekilnojamojo turto departamentas.

Šio departamento atstovas Viktoras Chrekovas ketvirtadienį AP sakė, kad neturi informacijos apie tai.

RBK pranešė, kad tokią informaciją gavo iš vieno turtingiausių Rusijos verslininkų ir kad ją patvirtino vienas vyriausybės pareigūnas. Nė vieno iš šių šaltinių pavardės neskelbiamos.

RBK straipsnį pasirašė gerbiami žurnalistai, tarp jų - RBK vyriausiasis redaktorius.

V. Janukovyčius į Rusiją galėjo būti išplukdytas kreiseriu „Moskva“

Rusijos Juodosios jūros laivynas vasario 26 dieną buvusį Ukrainos prezidentą galimai išplukdė iš Krymo raketiniu kreiseriu „Moskva“. Tai patvirtino keletas šaltinių, skelbia unian.net

Vienas agentūros pašnekovas pažymėjo, kad vakar po pietų kreiseris „Moskva“ grįžo į Savastopolį po budėjimo Sočio Olimpinėse žaidynėse. Pagal planą, laivas turėjo ilgą laiką likti Sevastopolyje, o vėliau buvo numatyti mokymai Sirijoje.

Tačiau kaip „Unian“ papasakojo kitas šaltinis iš Rusijos Juodosios jūros laivyno, buvo pilnai papildytos kreiserio „Moskva“ kuro atsargos ir 19 valandą laivas paliko Sevastopolį. Kreiseris išvyko nežinoma kryptimi.
Agentūros pašnekovai pažymi, kad jokių suplanuotų renginių artimiausiu metu raketiniam kreiseriui „Moskva“ numatyta nebuvo.