Į naują Rusijos užsienio reikalų ministerijos paskelbtą juodąjį sąrašą įtraukta ministro pirmininko Justino Trudeau Liberalų partijos lyderė Suzanne Cowan ir buvęs Kanados ir Didžiosios Britanijos centrinių bankų valdytojas Markas Carney. Taip pat baudžiami vyresnieji valstybės tarnautojai, politiniai patarėjai ir pilietinės visuomenės nariai.

Užsienio reikalų ministerija Maskvoje sukritikavo J. Trudeau vyriausybės „karingą rusofobiją“. Ji pareiškė, kad naujieji draudimai yra atsakas į tai, kad Kanada gegužę įvedė naujas sankcijas, nukreiptas prieš Rusijos įmonių vadovus ir jų šeimų narius.

Nuo puolimo Ukrainoje pradžios Rusija uždraudė daugiau nei 700 kanadiečių, įskaitant tuos, apie kuriuos paskelbta pirmadienį, atvykti į jos teritoriją. Gegužę Kremlius uždarė Kanados nacionalinio visuomeninio transliuotojo CBC/Radio-Canada biurą Maskvoje ir panaikino jo žurnalistų vizas bei akreditavimo leidimus. Šis žingsnis buvo atsakomieji veiksmai į Kanados sprendimą kovo mėnesį uždrausti Rusijos valstybinį kanalą RT.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją