„Šią savaitę buvo atpažintos dvi MH17 reiso aukos“, – sakoma Nyderlandų teisingumo ministerijos pranešime.

Vienas iš tų žmonių, kurių palaikai buvo atpažinti, buvo olandas, o antrasis – kitos šalies pilietis, nurodė ministerija, pridūrusi, kad daugiau detalių nepateiks, atsižvelgdama į tos šalies ambasados pageidavimus.

Visos keturios dar neatpažintos aukos yra Olandijos piliečiai, pažymėjo ministerija. Per tą katastrofą žuvo 11 šalių piliečių.

Sunkvežimiai su „Malaizijos oro linijų“ lėktuvo MH17 nuolaužomis antradienį išvyko į Nyderlandų oro pajėgų bazę šalies pietuose, pranešė AP.

Malaizijos oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“ liepos 17-ąją buvo numuštas, kai skrido 10 000 metrų aukštyje virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos teritorijos Rytų Ukrainoje. Žuvo visi 298 jame buvę žmonės, tarp jų – 193 Nyderlandų piliečiai.

Ukrainos vyriausybė ir Vakarų šalys kaltina Rusiją netiesiogiai prisidėjus prie katastrofos, nes šalis tiekia separatistams raketines sistemas. Maskva ir separatistai bet kokią atsakomybę neigia.

Aukų giminaičiai antradienį šalia Gilzės-Rejeno oro pajėgų bazės laukė atvykstant sunkvežimiams su lėktuvo nuolaužomis, kurios, tiriant orlaivio katastrofą, bus rekonstruotos.

Sielvartaujančios šeimos protestuoja prieš lėktuvo tyrimo atidėliojimus, o praėjusią savaitę viena grupė paragino Jungtines Tautas (JT) perimti tyrimą ir apkaltino Nyderlandų vyriausybe neveiklumu.

Lėktuvo nuolaužos į Nyderlandus pervežamos pagal sutartį, pasirašytą su Kijevu, prižiūrint Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovams.

Nyderlandų Saugumo taryba sakė, kad nuolaužos bus fotografuojamos ir tiriamos, o vėliau lėktuvas bus rekonstruojamas.