Husių sukilėliai per savo televizijos kanalą „Al-Masirah“ skelbė, kad Saudo Arabijos pasienio provincijų link paleido dvi raketas. Tačiau nuo 2015 metų su husiais kovojanti Saudo Arabijos vadovaujama koalicija neminėjo apie antrąją raketą.

Koalicijos atstovas Turkis al-Malikis sakė, kad Saudo Arabijos oro gynybos sistemos vėlai antradienį virš Gizano provincijos numušė vieną raketą. T. al-Malikis apkaltino Iraną husių apginklavimu, „aiškiai ir akivaizdžiai pažeidžiant“ Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijas.

Nuo lapkričio mėnesio sukilėliai paleido į Saudo Arabiją ne vieną raketą, bet Saudo Arabijos pajėgos teigia jas visas numušusios.

Lapkričio 4 dieną Saudo Arabija numušė į Rijado tarptautinį oro uostą paleistą balistinę raketą. Reaguodami į šios raketos paleidimą, Rijadas ir jo sąjungininkės paskelbė sukilėlių kontroliuojamų uostų blokadą, kuri, sulaukus didžiulio tarptautinio pasipiktinimo, vėliau iš dalies buvo atšaukta. Dėl blokados į Jemeną negalėjo patekti humanitarinė pagalba.

Šiuo metu daugiau kaip trims ketvirtadaliams Jemeno gyventojų reikia humanitarinės pagalbos, anot JT, 8,4 mln. žmonių gresia badas. Remiantis JT duomenimis, žuvo daugiau kaip 5 tūkst. vaikų ir 400 tūkst. yra smarkiai nusilpę dėl prastos mitybos.