Skelbiama, kad, atsidarius svetainę, lankytojai buvo nukreipiami į straipsnį, kurį apie vadinamąjį Vladimiro Putino dvarą parengė „Kovos su korupcija fondas“, skelbia Rusijos žiniasklaida.

Televizijos kanalui vadovaujanti Eleonora Rasulova patvirtina, kad į portalą buvo įsibrovę programišiai. Incidentą ji susiejo su tuo, jog svetainės slaptažodis buvo gana lengvas.

„Techniniai specialistai visą naktį sprendė klausimą, jau ryte svetainė dirbo kaip įprastai. Šiuo metu svetainę kūrusi bendrovė atlieka auditą. Laukiame rezultatų, kad galėtume ateityje užkirsti kelią tokiems incidentams“, – teigia E. Rasulova.

E. Rasulova taip pat sakė, kad pastaruoju metu žmonės labai domisi kanalo puslapiu internete, nes neseniai televizija, minėdama savo veiklos trisdešimtmetį, paskelbė konkursą butui laimėti.

Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas, kuris sugrįžęs į Rusiją iškart buvo areštuotas, paskelbė tyrimą dėl prabangios valdos, jo teigimu, priklausančios prezidentui Vladimirui Putinui.

Opozicionieriaus tinklaraštyje paskelbtame tyrime ir drauge „YouTube“ paskelbtame dviejų valandų vaizdo įraše, padarytame prieš jo sugrįžimą į Rusiją, teigiama, kad ta valda verta 1,35 mlrd. dolerių (1,12 mlrd. eurų) ir kad už ją sumokėta „didžiausiu per istoriją kyšiu“.

Pranešime teigiama, kad valda Juodosios jūros pakrantėje yra 39 kartus didesnė už Monaką, kad joje yra kazino, įsikūręs 17 691 kv. m ploto name, čiuožykla, vynuogynas. Taip pat teigiama, kad Rusijos Federalinei saugumo tarnybai (FSB) priklauso maždaug 7 tūkst. ha žemių aplink ir kad kompleksą finansavo artimi V. Putino sąjungininkai, tarp jų Igoris Sečinas, vadovaujantis didžiausiai šalyje naftos pramonės grupei „Rosneft“, ir magnatas, milijardierius Genadijus Timčenka.

„Tai atskira valstybė Rusijoje. Ir šioje valstybėje yra vienintelis, nepakeičiamas caras – Putinas“, – sako A. Navalnas.

Naujas A. Navalno tyrimas, užbaigiamas raginimu rusams sukilti prieš valdžią, primena 2017 metų „YouTube“ paskelbtą įrašą, kuriame jis kaltino tuometinį premjerą Dmitrijų Medvedevą valdant prabangių valdų imperiją.

Tas tyrimas išprovokavo didelio masto opozicijos protestus.

Maskvos teismas antradienį skyrė 3,5 metų laisvės atėmimo bausmę iškiliausiam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui, pripažinęs jį pažeidusiu anksčiau paskirtos lygtinės pusketvirtų metų bausmės sąlygas.

Teisėja Natalija Repnikova, skelbdama nuosprendį, nurodė 2014 metais paskirtą lygtinę bausmę pakeisti realiu įkalinimu bendrojo režimo pataisos kolonijoje, bet atsižvelgus į arešte praleistą laiką jis turės ten išbūti dvejus metus ir aštuonis mėnesius.

Šis nuosprendis beveik neabejotinai bus skundžiamas.

A. Navalno komanda nedelsdama paragino jo šalininkus išeiti protestuoti į gatves Maskvos centre.

Du praėjusius savaitgalius dešimtys tūkstančių žmonių Maskvoje ir kituose šalies miestuose protestavo prieš 44 metų kovotojo su korupcija sulaikymą. Policija per protestus areštavo tūkstančius žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)