Nepranešta apie sužeistus ar sulaikytus asmenis. Apie 3 tūkst. anarchistų, kairiųjų pažiūrų šalininkų ir studentų žygiavo per miesto centrą. Iš pradžių planuota eiti iki JAV ambasados, esančios kitoje miesto dalyje.

Vėliau antradienį Atėnuose turėjo prasidėti antrasis planuotas Komunistų partijos šalininkų protestas.

B. Obamos vizito metu, kuris truks dvi dienas, uždrausta Atėnų centrinėse teritorijose rengti bet kokias demonstracijas. Riaušių policija pastatė užtvaras į tą miesto dalį, kur bus B. Obama.

Graikijos institucijos Jungtinių Valstijų prezidento viešnagės laiku dislokavo daugiau kaip 5 tūkst. policijos pareigūnų. Riaušių policijos padaliniai įspėti dėl smurto proveržio, nes ginkluota anarchistų grupuotė ragino „užpuolimais ir susirėmimais“ trukdyti B. Obamos vizitui.

Tarp Graikijos kairiųjų šalininkų tebegyvuoja prieš JAV nukreipta tradicija rengti protestus. Jie vis dar priešinasi Graikijos 1967-1974 metų karinei diktatūrai teikiamai Jungtinių Valstijų paramai.

B. Obamos vizitas vyksta likus tik kelioms dienoms iki pagrindinių kasmečių prieš JAV nukreiptų demonstracijų šalyje.

Pastarasis JAV prezidento vizitas į Graikiją buvo 1999 metais. Tada Graikijoje lankėsi prezidentas Billas Clintonas. Politiko vizitą sugadino didelės muštynės gatvėse tarp anarchistų ir riaušių policijos.