Savižudis sprogdintojas ataką surengė prie Karnako šventyklos pietiniame Egipto Luksoro mieste. Anot pirminių pranešimų, jis susisprogdino šio turistinio objekto automobilių stovėjimo aikštelėje, rašo „The Telegraph“.

Tikslių duomenų apie aukas kol kas nėra. Tačiau vienas Egipto sveikatos ministerijos atstovas spaudai sakė, kad buvo sužeisti keturi egiptiečiai. Saugumo šaltiniai nurodė, kad tarp sužeistųjų yra turgaus parduotuvėlių savininkai ir policijos pareigūnai.

Jų teigimu, trys ginkluoti vyrai mėgino šturmuoti užtvaras, pro kurias patenkama į Karnako šventyklos vietovę. Du vyrai išlipo iš automobilio ir įsitraukė į susišaudymą su policija, kuri juos nukovė. Trečiajam vyrui, likusiam automobilyje, pavyko įveikti užtvaras ir susisprogdinti.

Luksoro mieste kasmet apsilanko milijonai turistų iš užsienio ir paties Egipto.

Tai buvo pirmoji ataka, surengta prie Luksoro turistinių objektų nuo 1997 metų lapkričio, kai islamistų kovotojai prie šio miesto 3400 metų senumo Hatšepsutės šventyklos vakariniame Nilo krante paleido ugnį į turistus, nužudydami 58 žmones.

Atsakomybės už naujausią išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, bet anksčiau šimtus Egipto policininkų ir karių per atakas patikrinimo postuose, kareivinėse ar policijos nuovadose yra nužudę islamistų kovotojai, siekiantys nuverti šalies vyriausybę Kaire.

Praėjusią savaitę kelyje netoli Gizos piramidžių motociklu važiavę užpuolikai nušovė du Egipto turizmo ir senienų policijos pareigūnus.

2014 metais Egipto ministras pirmininkas paskelbė įspėjimą turizmo sektoriui, kai viena teroristinė grupuotė prisiėmė atsakomybę dėl savižudžio sprogdintojo atakos prieš vieną autobusą, kuriame žuvo trys turistai iš Pietų Korėjos, ir pagrasino surengti daugiau išpuolių.