Dabar kitiems su psichinės sveikatos problemomis susidoroti padedanti britė prisimena pragarą, kurį išgyveno prieš septyniolika metų, rašo dailymail.co.uk.

Šią savaitę sukanka septyniolika metų, kaip Mandy Allwood aštuonetukas vienas po kito mirė ant jos rankų. 1996 metų rugsėjį, 24 nėštumo savaitę, ji pagimdė šešis berniukus ir dvi mergaites. Deja, netrukus visi mažyliai mirė.

Dabar, kai jos vaikams Kyprosui, Adamui, Martynui, Cassiusui, Nelsonui, Donaldui, Kitali ir Layne sukaktų septyniolika, M. Allwood tvirtina dar kartą išgyvenanti kiekvieno jų mirtį. Savo mažylių britė neteko per tris dienas.

Duodama interviu leidiniui „Sunday People“, moteris prisipažino du kartus bandžiusi nusižudyti. Ji vis dar kovoja su priklausomybe nuo alkoholio ir nesutinka su kaltinimais, kad iš savo tragedijos pasipelnė.

„Per tris dienas ir naktis netekau visų jų aštuonių. Sūpavau kiekvieną jų pustrečios valandos, kai jie mirė mano rankose. Tai buvo siaubinga. Iš tikrųjų siaubinga“, - prisimena patirtą košmarą.

Ji tvirtina meldusi Dievo, kai pajautė, jog gimė paskutinis vaikas, kad bent vienas jų būtų gyvas, tačiau ir aštuntas mirė. Visi vaikai palaidoti pietų Londone esančiose Vakarų Norvudo kapinėse.

M. Allwood teigimu, situaciją dar labiau pablogino jos nėštumą lydėjęs žiniasklaidos dėmesys. Jos istorija buvo pasakojama viso pasaulio laikraščiuose, per Oprah Winfrey šou, ji netgi sulaukė asmeninio palaikymo laiško iš princesės Dianos.

Ir nors vėliau britė susilaukė trijų dukterų, tvirtina taip ir nesugebėjusi atsitiesti po šio gniuždančio patyrimo. Giliausioje duobėje ji buvo atsidūrusi 2008 metais, kai vynas ją lydėjo kiaurą dieną.

Mandy Allwood su vyru
Netekusi vairuotojo pažymėjimo, užsakydavo, kad alkoholis jai būtų atgabenamas taksi. Kadangi „kurtino“ kaimynus nuolat visų garsu leisdama Sinead O’Connor kūrinį „Nothing Compares to You“, netrukus gavo nuobaudą dėl tyčinio viešosios tvarkos pažeidimo.

Paskui sekė du mėginimai nusižudyti. Pirmasis įvyko viename Voriko viešajame tualete, kur ji nurijo 90 paracetamolio tablečių, jas užgerdama dviem buteliais baltojo vyno. Vėliau teko penkias paras praleisti intensyvios terapijos skyriuje. Moteris tvirtina nesulaukusi tokios pagalbos, kokios jai reikėjo.

M. Allwood prisimena, kad antrasis mėginimas atimti sau gyvybę privertė ją suvokti, kad būtina iš esmės pakeisti gyvenimą, pradėti viską iš naujo, susirasti naujų draugų.

Tada, 2009 metais, ji praleido penkis mėnesius Somerseto grafystėje esančioje reabilitacijos klinikoje.

Prieš tragediją britė iš nepavykusios santuokos jau turėjo sūnų Charlie. Kadangi su naujuoju partneriu Paulu Hudsonu labai troško susilaukti vaikų ir patyrė kelis persileidimus, ji vartojo vaisingumą skatinančius vaistus. Vėliau pasirodė kaltinimai, kad tai ji darė nesilaikydama medikų patarimų, o vėliau iš tragedijos dar pasipelnė.

Pati M. Allwood, vėliau dar pagimdžiusi tris dukras, visus šiuos kaltinimus atmeta. Ji tvirtina norinti padėti tiems, kurie taip pat patyrė persileidimo siaubą. Ji neslepia pykstanti ant tų, kurie smerkia jos sprendimą nenutraukti kurio nors vaisiaus gyvybės, tam kad likusieji turėtų galimybę išgyventi.

Ji pripažįsta vis dar patirianti „depresijos dienas“, kai negali su niekuo kalbėti. Moteris vis dar geria migdomuosius vaistus, tačiau vis labiau įgauna jėgų iš nedidelio rato draugų, taip pat patyrusių depresiją. Moteris tvirtina, kad visų kūdikių netektis buvo „absoliutus siaubas“, tačiau priduria: „Jeigu galiu padėti kitiems, tai jau šis tas“.

Galite pasižiūrėti video prieš nelaimei nutinkant