Lietuvos ambasada Taline BNS pranešė, kad 29 metų pirmojo sekretoriaus žmona Audronė nesmarkiai apdegė kaklo srityje.

Abu sprogstamieji užtaisai buvo padėti pirmajame universalinės parduotuvės aukšte, prekybos salėje, prie įėjimo į alkoholinių gėrimų skyrių.

Prieš sprogimus teroristas skambino telefonu ir reikalavo dviejų milijonų kronų. Nusikaltėlio tapatybė kol kas nenustatyta.

Dar viena parduotuvėje buvusi moteris ir du vyrai patyrė išgąstį ir šoką.

Talino gelbėjimo tarnybos spaudos sekretorius sakė, kad antrasis sprogimas buvo silpnesnis ir nuvertė tik kelias lentynas su prekėmis.

Parduotuvės darbuotoja Raina interviu verslo laikraščiui "Airpaev Online" pasakojo mačiusi, kaip prie šaldytuvo pakilo juodi dūmai, o vėliau galingas sprogimas sudrebino visą pastatą. Pasak darbuotojos, kasininkai puolė į paniką ir ėmė bėgti iš darbo vietų. Tuo metu parduotuvės vidaus ryšiu buvo paskelbta skubi evakuacija, pasirodė apsaugos darbuotojai ir policija.

Pirkėjus evakuojant iš parduotuvės, panikos nebuvo.

Pirmasis užtaisas sprogo penktadienį 4 val. 43 min., kai parduotuvėje nebuvo žmonių. Antrasis - 10 val. 50 min., kai parduotuvė jau buvo atidaryta.

Iš pradžių rusiškai kalbėjęs maždaug 30 metų vyras paskambino 2 val. 42 min. parduotuvės apsaugai ir pareiškė, kad pastate padėta bomba. Išminuotojai apieškojo pastatą, bet nieko įtartina nesurado, pranešė BNS Gelbėjimo departamento budėtojas.

Kiek vėliau tas pats žmogus paskambino ir vėl pareikalavo 2 mln. kronų, grasindamas susprogdinti bombą, jeigu negaus pinigų.

Per antrąjį patikrinimą sprogmens taip pat nerasta. Vėliau, 4 val. 43 min., pirmame aukšte, maisto produktų skyriuje įvyko sprogimas, pranešė BNS Policijos departamento budėtojas.

Sprogimo pėdsakų pirmajame parduotuvės aukšte yra beveik 100 kv. metrų plote. Per sprogimą nukrito lentynos, sulūžo prekystalis, buvo apgadintos pirmojo aukšto lubos ir pastato statybinės konstrukcijos.

"Stockmann" vadovybė anksčiau BNS pranešė, kad žala inventoriui padaryta nedidelė.

Po sprogimo sutriko eismas viena didžiausių miesto magistralių - Liivalaija gatve.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją