Namų rungtynės prieš Gran Kanarijos „Las Palmas“ klubą sutaps su diena, kai Katalonijoje vyks referendumas dėl nepriklausomybės.

Ispanijos vyriausybė planuojamą plebiscitą siekia sustabdyti ir vadina jį neteisėtu.

Šis ginčas sukėlė įtampą tarp Vyriausybė bei ambicingos ir klestinčios Katalonijos – Barselonos stadionas „Camp Nou“ čia nebus išimitis.

„Tai nebus įprasta diena, tai bus istorinė diena visai šaliai, tačiau į futbolo mačą žiūrėsime kaip į bet kurį kitą, – sakė Barselonos klubo viceprezidentas Jordi Cardoneras. – Ant mūsų marškinėlių ir mūsų širdyse toliau bus Katalonijos vėliava (raudona ir geltona)“.

Didžiausias Europoje, 100 tūkst. žmonių talpinantis „Camp Nou“ pastaraisiais metais tapo nuo Ispanijos norinčių atsiskirti nacionalistų mitingų vieta.

Ispanijos karalius Felipe VI buvo nušvilptas šiame stadione per 2015 metų Ispanijos taurės finalą, o sekmadienį skanduotės už nepriklausomybę čia tikriausiai skambės taip garsiai, kaip niekada anksčiau.

Stebėdamas įtemptą atmosferą, futbolo klubas paragino žmones nurimti ir leisti stadione toliau karaliauti sportui, o ne politikai.

„Mes nesijaučiame nepatogiai dėl rungtynių datos. Tai svarbi diena Katalonijai ir „Barsos“ interesai turi sutapti su daugumos katalonų interesais, – teigė J. Cardoneras. – Manau, kad kiekvienas mūsų komandos narys ir aistruolis gali reikštis, kaip nori, tačiau mes prašome jų tai daryti pagarbiai. Mes susitelkę ties varžybomis. Visi norime laimėti rungtynes“.