„Atsižvelgdamas į didelės tautos dalies susirūpinimą dėl susidariusios situacijos, siekdamas kuo greičiau suderinti sprendimus, išplaukiančius iš mūsų nacionalinių interesų gynimo darbotvarkės, aš tučtuojau inicijuosiu politines konsultacijas“, - sakė Armėnijos prezidentas.

Anot A. Sarkisiano, konsultacijoms jis skiria dešimt dienų. „Tikiuosi, kad per dešimt dienų mums pavyks užtikrinti tokią vienybę, kurią pasiekus aš galėsiu manyti, jog išnaudojau visas savo galimybes tarnauti tėvynei“, - pridūrė Armėnijos prezidentas.

Kartu valstybės vadovas pažymėjo, jog apie dokumento dėl konflikto sureguliavimo pasirašymą jis sužinojo tik iš žiniasklaidos.

„Aš iš žiniasklaidos pranešimų sužinojau, kad su Rusijos ir Azerbaidžano prezidentais pasirašytas pareiškimas dėl Karabacho karo nutraukimo. Taip pat iš žiniasklaidos sužinojau apie karo nutraukimo sąlygas“, - teigė A. Sarkisianas.

„Su manimi kaip Armėnijos Respublikos prezidentu dėl šio dokumento jokių konsultacijų ar svarstymų, deja, nebuvo, aš nedalyvavau jokiose derybose“, - pridūrė jis.

Prezidentas pabrėžė, kad Kalnų Karabacho likimo klausimas turi būti sprendžiamas atsižvelgiant į nacionalinius armėnų tautos interesus ir tik pasiekus nacionalinį konsensusą.

Lapkričio 9 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas ir Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pasirašė bendrą pareiškimą dėl visiško karo veiksmų nutraukimo Kalnų Karabache. Pasak V. Putino, Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgos liks užimtose pozicijose, o regione bus dislokuota apie 2 tūkst. Rusijos taikdarių. Be to, Baku ir Jerevanas apsikeis belaisviais ir žuvusiųjų kūnais.