„Naujasis Pašiniano pasiūlymas praktiškai niekuo nesiskiria nuo ankstesnių... Kareno Karapetiano atsakymas – toks pats, kaip ir praeitą kartą. Derybos, kai viena iš šalių vien diktuoja savo darbotvarkę, o kita šalis negali pristatyti savo darbotvarkės, negali būti laikomos derybomis“, – žurnalistams sakė K. Karapetiano atstovas Aramas Araratianas.

Jis pridūrė, kad laikinasis premjeras laikosi pozicijos, kad N. Pašiniano reikalavimas surengti derybas dalyvaujant žiniasklaidos atstovams leidžia manyti, kad pasiekti kokių nors rezultatų nėra opozicijos tikslas.

Todėl derybas, kuriomis nesiekiama ieškoti sprendinių, K. Karapetianas laiko „neturinčiomis perspektyvų“, sakė A. Araratianas.

Jerevane ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose nuo balandžio 13 dienos vyko didžiuliai mitingai ir protesto akcijos prieš eksprezidento Seržo Sargsiano paskyrimą premjeru. N. Pašinianas tapo šio protestų judėjimo lyderiu.

Balandžio 23 dieną S. Sargsianas atsistatydino, o laikinuoju vyriausybės vadovu buvo paskirtas valdančiosios Respublikonų partijos atstovas K. Karapetianas.

Balandžio 25 dieną buvo planuotas N. Pašiniano susitikimas su K. Karapetianu, tačiau jis buvo atšauktas.

K. Karapetianas pranešė, kad kreipėsi į prezidentą su siūlymu apsvarstyti galimybę rengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

N. Pašinianas ketvirtadienį teigė nesitaikstysiantis su jokiais kompromisais su politikais ir pareiškė, kad per gegužės 1-ąją vyksiančius rinkimus šalies premjeru turėtų būti išrinktas būtent jis.

„Jei aš nebūsiu išrinktas premjeru, Armėnija apskritai neturės premjero“, – sakė jis per mitingą sostinėje Jerevane.

Tuo metu laikinojo premjero atstovas paragino opozicijos lyderį priimti prezidento Armeno Sargsiano pasiūlymą visoms politinėms jėgoms ieškoti išeities iš susidariusios krizės.

„Karapetiano nuomone, Pašinianui derėtų priimti Armėnijos prezidento pasiūlymą, pateiktą visoms parlamentinėms ir neparlamentinėms politinėms jėgoms, kad būtų bendrai apsvarstyta Armėnijoje susidariusi padėtis ir būtų ieškoma išeities“, – sakė A. A. Araratianas.