Nuo gruodžio vidurio grupė azerbaidžaniečių blokuoja vienintelį kelią iš Armėnijos į Karabachą, ji sako protestuojanti prieš neteisėtą aplinkai žalingą kasybą. Dėl to kalnuotame regione, kuriame gyvena apie 120 tūkst. žmonių, trūksta maisto, vaistų ir degalų.

Ketvirtadienį Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas apkaltino Baku darant „ekonominį ir psichologinį spaudimą, kad išprovokuotų armėnus išvykti iš Karabacho“. „Tai yra etninio valymo politika“, – sakė jis per ministrų kabineto posėdį sostinėje Jerevane.

Pasak N. Pašiniano, dėl blokados Karabache uždaryti vaikų darželiai, mokyklos ir universitetai, tūkstančiams studentų „atimta teisė į mokslą“.

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas ketvirtadienį atmetė kaltinimą kaip „nepagrįstą, melagingą ir absurdišką“. Jis sakė, kad Rusijos taikdariai ir Raudonasis kryžius garantuoja prekių pristatymą civiliams Karabache.

„Nuo gruodžio 12 d. į Karabachą įvažiavo ir iš jo išvažiavo tūkstančiai civilių automobilių“, – sakė jis naujai paskirtam Prancūzijos ambasadoriui.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)