Azerbaidžano užsienio reikalų ministro Ceyhuno Bayramov (Džeihchuno Bairamovo) ir Armėnijos diplomatijos vadovo Zograbo Mnacakiano derybos tęsėsi apie 11 valandų. S. Lavrovas sakė, kad kariaujančios šalys susitarė „paskelbti paliaubas nuo spalio 10 dienos 12 val. valandos humanitariniais tikslais“.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad paliaubos įsigalios nuo šeštadienio vidurdienio vietos (11 val. Lietuvos) laiku.

Per paliaubas, prižiūrimas Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komiteto (TRKK), šalys apsikeis žuvusiųjų kūnais ir belaisviais ir kitais jų laikomais asmenimis, sakoma S. Lavrovo perskaitytame pranešime.

„Dėl konkrečių paliaubų parametrų bus susitarta atskirai“, – sakoma pranešime.

Rusijos diplomatijos vadovas taip pat nurodė, kad Armėnija ir Azerbaidžanas susitarė pradėti siekti teritorinio ginčo dėl Kalnų Karabacho ilgalaikio sprendinio.

„Azerbaidžanas ir Armėnija... pradeda turiningas derybas, siekdamos kuo greičiau pasiekti taikų sureguliavimą“, – žurnalistams sakė S. Lavrovas. Jis pridūrė, kad deryboms tarpininkaus Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Minsko grupė.