Pasak pareigūnų, kai kurios iš 56 metų Dwighto Lamono Joneso aukų yra susijusios su jo skyrybų byla, įskaitant garsų psichiatrą, kuris prieš daug metų liudijo šio vyro nenaudai.

Tarp nušautų žmonių taip pat yra dvi teisininko padėjėjos, dirbusios teisės firmoje, kuri atstovavo įtariamojo žmonai. Taip pat nušauti santuokų ir skyrybų advokatas, kuris tikriausiai buvo palaikytas kitu žmogumi, ir vyras bei moteris, kurių tapatybės nenurodomos.

Galiausiai Arizonos pareigūnai susekė D. L. Jonesą viename viešbutyje Skotsdeilio priemiestyje, evakavo žmones iš gretimų kambarių, o paskui išgirdo šūvius ir rado jo lavoną.

Žmogžudysčių virtinė prasidėjo ketvirtadienį, kai buvo nušautas 59 metų psichiatras Stevenas Pittas, kuris 2010 metais vertino D. L. Jonesą ir jo skyrybų byloje paliudijo, kad vyrui pasireiškia nerimo priepuoliai, nuotaikų kaita ir paranoidinio asmenybės sutrikimo simptomai.

Tuomet teismas D. L. Joneso žmonai skyrė visas poros sūnaus, kuriam dabar 21 metai, globos teises.

Teisininko padėjėjos, 48 metų Veleria Sharp ir 49 metų Laura Anderson, dirbo įtariamojo žmonai atstovavusioje teisės firmoje. Policija mano, kad D. L. Jonesas galbūt norėjo nužudyti advokatę, bet jos penktadienį biure Skotsdeilio centre nerado.

V. Sharp buvo šauta į galvą, bet ji sugebėjo išbėgti į gatvę pagalbos, kur susmuko. Jos mirtis buvo konstatuota ligoninėje.

72 metų advokatas Marshallas Levine'as tikriausiai buvo palaikytas kitu žmogumi, kažkada dirbusiu tame pačiame biure. Čia vienu metu dirbo advokatas, kuris per D. L. Joneso skyrybas rūpinosi jo sūnumi. M. Levine'as toje skyrybų byloje nedalyvavo.

Buvusi įtariamojo žmona Connie Jones žurnalistams sakė, kad jos buvęs vyras buvo „emociškai labai nestabilus žmogus“.

„Asmeniškai aš pastaruosius devynerius metus nuolat baiminausi dėl savo saugumo. Negaliu apsakyti savo jausmų dėl nekaltų šeimų, kurias paveikė šis beprasmis smurtas“, – sakė C. Jones.

Ji pridūrė, kad jos dabartinis vyras, į pensiją išėjęs policijos detektyvas, susiejo jos skyrybas su nusikaltimų vietomis ir šeštadienį vakare pranešė policijai apie savo įtarimus.

D. L. Jonesas taip pat siejamas su dar dviem žmogžudystėmis Fauntin Hilse, turtingame Finikso šiaurės rytų priemiestyje. Vyro ir moters, kurie buvo rasti negyvi namuose, vardai neskelbiami.