Tikimasi, kad buvęs futbolo klubo prezidentas, palankiai vertinamas stambiojo verslo ir užsienio investuotojų, bus ekonomiškai liberaliausias Argentinos lyderis nuo praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio.

„Tai istorinė diena, eros, kuri bus nuostabi, atėjimas“, - sakė švytintis M.Macri džiūgaujantiems savo šalininkams po to, kai jo varžovas, kairiojo sparno atstovas Danielis Scioli, pripažino pralaimėjimą rinkimuose.

„Negalime švaistyti laiko kerštui ar sąskaitų suvedinėjimui, - pabrėžė M.Macri ir netrukus jau judino klubus, šokdamas aidint viliojantiems kumbijos muzikos ritmams.

Tarp M.Macri ir D.Scioli vyko įtempta kova už kiekvieną balsą šalyje, pavargusioje nuo daugiau nei dešimtmetį trukusio kairiojo sparno prezidentės Cristinos Kirchner (Kristinos Kiršner) ir jos pirmtako bei sutuoktinio, velionio Nestoro Kirchnerio (Nestoro Kiršnerio) valdymo.

Užbaigdamas 12 metų trukusį kairiųjų vyriausybės valdymą trečioje pagal dydį Lotynų Amerikos ekonomikoje, M.Macri žadėjo panaikinti suvaržymus dėl importo ir JAV dolerio.

Sekmadienį švęsdamas pergalę, jis sakė, kad atėjo laikas „kurti Argentiną, kurioje nebūtų skurdo, sutriuškinti prekybą narkotikais ir sustiprinti demokratiją“.

Oficialūs rezultatai, paskelbti suskaičiavus 98 proc. balsalapių, rodo, kad M.Macri surinko 51,5 proc. balsų, o jo varžovas D.Scioli - 48,5 procento.