C.Fernandez de Kirchner atstovas šeštadienį atskleidė, kad jai buvo diagnozuota galvos smegenų trauma, susijusi su rugpjūčio 12 dieną įvykusiu incidentu, kai prezidentė pargriuvo. Jos gydytojai iš pradžių buvo paskyrę 30 dienų ramybės laikotarpį.

Tačiau sprendimas operuoti buvo priimtas, kai prezidentė sekmadienio vakarą pasiskundė dilgsinčiu skausmu ir pajutusi, kad susilpnėjo jos kairės rankos raumenys, pranešė ligoninė „Fundacion Favaloro“.

„Buvo paskirta chirurginė hematomos drenavimo procedūra“, – ligoninė patvirtino pirmadienį. C.Fernandez de Kirchner buvo hospitalizuota pirmadienį, kad pasirengtų operacijai.

Medicinos ekspertai sakė, kad suplanuota procedūra buvo nesudėtinga.

„Tai neatrodo rimta, – chirurgas Carlosas Schwartzas sakė naujienų agentūrai AFP. – Bet koks neurochirurginis įsikišimas kelia savų pavojų, tačiau ši procedūra paprasta.“

Prezidentės sveikata pablogėjo likus vos trims savaitėms iki kadencijos vidurio rinkimų spalio 27-ąją, per kuriuos C.Fernandez de Kirchner valdančioji koalicija „Pergalės frontas“ gali prarasti daugumą parlamente.

Žinia apie pablogėjusią prezidentės sveikatą Argentinai buvo staigmena.

60-metei lyderei nepasireiškė jokių sveikatos sutrikimų kelias savaites po pargriuvimo: ji toliau intensyviai dirbo ir buvo išvykusi į Paragvajų, Rusiją bei dalyvavo Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje.

C.Fernandez de Kirchner, kuri buvo pirmąkart išrinkta prezidente 2007 metais ir perrinkta paskutinei ketverių metų kadencijai 2011-aisiais, sekmadienį praleido ilsėdamasi savo oficialioje rezidencijoje su savo sūnumi ir artimiausiais patarėjais.

Prezidentę laikinai pavaduos viceprezidentas Amadou Boudou, tačiau jis oficialiai prezidento pareigų neperėmė.