Dauguma piko metu įvykusios avarijos aukų patyrė lūžius bei kitas rimtas traumas, daugybė keleivių ilgą laiką buvo įstrigę nuolaužose.

Tai per surengtą spaudos konferenciją pranešė Civilinės apsaugos agentūros darbuotojas Danielis Russo.

„Yra žuvusiųjų, bet mes dar nežinome, kiek tiksliai“, - sakė D. Russo.

Miesto Greitosios pagalbos tarnybos vadovas Alberto Crescenti teigia, kad apie 550 žmonių patyrė sužeidimus, 30 keleivių vis dar buvo įstrigę traukinio vagonuose.

Važiavo maždaug 20 km/h greičiu

Priemiestinis traukinys per dideliu, maždaug 20 km per valandą greičiu, įvažiavo į stotį ir nelėtėdamas rėžėsi į platformos gale esantį barjerą, sakė pareigūnas. Pasak jo, per incidentą buvo sulamdytas lokomotyvas ir pirmieji vagonai. Vienas vagonas beveik šešis metrus įvažiavo į kitą, pridūrė jis.

Labiausiai apgadintas pirmasis vagonas, kuriame buvo vietos keleiviams su dviračiais. Nelaimės liudininkai televizijos kanalui "TeleNoticias" pasakojo, kad po smūgio daug žmonių liko sužeisti metalo ir stiklo krūvoje.

Remiantis keleivių pasakojimais, po smūgio viršutinė vagono dalis atsiskyrė nuo grindų, išlakstė langų stiklai. Rytinio piko valandą vagonuose paprastai būna daug tarp suolų eilių stovinčių žmonių, kurie, staiga sustojus traukiniui, krito vienas ant kito.

Ši nelaimė įvyko praėjus vos penkiems mėnesiams po rytinio piko metu Argentinos sostinėje įvykusios dviejų traukinių ir autobuso avarijos, per kurią žuvo 11 žmonių, o sužeidimus patyrė per 200 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją