Jaunavedžiai, ceremonijai vadovavęs rabinas ir kiti buvo areštuoti už „akivaizdų“ karantino nepaisymą, televizijai A24 sakė prokuroras Juanas Bautista Mahiquesas.

Pasak jo, taip pat atliekami tyrimai dėl dar dvejų, ankstesnę dieną ir praėjusį trečiadienį įvykusių vestuvių toje pačioje vietoje.

Minėti asmenys buvo areštuoti po to, kai buvo išplatintas vaizdo įrašas iš praėjusio trečiadienio vestuvių Onsės rajone, kuriose dalyvavo 150 svečių. Onsėje gyvena dauguma žydų ortodoksų bendruomenių.

Naujienų svetainės „Jewish News Agency“ paskelbtoje medžiagoje matyti vieni kitus bučiuojantys ir apkabinantys svečiai.

„Pagal šiuos vaizdus tai atrodo skandalinga,.. jau nekalbant apie įstatymo pažeidimą“, – sakė J. B. Mahiquesas.

Jis pridūrė, kad kai kuriems svečiams pasireiškė simptomai, panašūs į koronavirusinės infekcijos COVID-19.

Daliai žydų ortodoksų bendruomenės atstovaujančios Argentinos izraelitų savitarpio asociacijos kultūros sekretorius Eliahu Hamra sakė, kad bendruomenė „smerkia šiuos veiksmus“, ir kaltino „asmenis privačiose vietose“.

Argentinoje jau daugiau kaip du mėnesius galioja karantinas dėl COVID-19 pandemijos. Šalyje užregistruota daugiau kaip 12,6 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 471 mirties atvejis.

Argentinoje gyvena didžiausia žydų bendruomenė Lotynų Amerikoje – 300 tūkst. žmonių. Tačiau tik labai maža jų dalis yra ortodoksai.