„Noriu parodyti civilizuoto elgesio pavyzdį: principinė klaida reiškia atsistatydinimą“, – rašė jis socialiniame tinkle „Facebook“, pridėjo ir pareiškimo nuotrauką.

O. Arestovyčius nedetalizavo, ar sprendimas yra galutinis.

„Kai paskutinį kartą pasitraukiau, po pusantro mėnesio kilo karas. Pažiūrėsime, kas nutiks šį kartą“, – komentare po įrašu pridūrė jis.

O. Arestovyčius kiek anksčiau savo pasisakymą apie Dnipre esą Ukrainos priešraketinės gynybos numuštą rusų raketą pavadino apmaudžia klaida.

Skandalas kilo po O. Arestovyčiaus eilinio pokalbio „YouTube“ platformoje su žmogaus teisių gynėju Marku Feiginu. Anot Ukrainos prezidento administracijos patarėjo, galimas dalykas, kad tokią aršią diskusiją internete jo žodžiai sukėlė dėl visuomenėje tvyrančios įtampos, arba tai gerai organizuotas botų darbas.

„Tai organizuota kampanija, į kurią savo valia ar prieš savo valią įtraukti žmonės, traumuoti šio karo ir jo metu vykdomų nusikaltimų“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad tai buvo informacinė operacija, už kurią atsakinga „opozicija ir rusai“.

O. Arestovyčius atsiprašė žmonių, kuriuos jo žodžiai įskaudino.

„Šiandien noriu nuoširdžiai atsiprašyti, iš tikrųjų atsiprašytų žuvusių ir nukentėjusių giminaičių bei artimųjų. Visų Dnipro gyventojų, kurie asmeniškai išgyvena šią tragediją ir kurie girdėjo vieną sprogimą, todėl žino, kad raketa buvo viena. Taip pat ir ukrainiečių ir ne ukrainiečių, kuriuos palietė mano žodžiai“, – sakė O. Arestovyčius.

Delfi primena, kad Ukrainoje pasipiktinimą sukėlė O. Arestovyčiaus pareiškimas po Rusijos išpuolio Dnipre.

Tiesioginėje internetinėje transliacijoje O. Arestovyčius sakė, kad raketa „buvo numušta ir nukrito ant įėjimo į pastatą“.

Tačiau vėliau jis sakė, kad tik spėliojo apie galimą įvykių versiją, kuri dar nebuvo ištirta. O Ukrainos karinės oro pajėgos pareiškė, kad jos negalėjo perimti tokio tipo raketų, kokios pataikė į gyvenamąjį namą.

Kremlius nepripažįsta kaltės dėl kelių dešimčių civilių žūčių po raketų atakos, per kurią buvo sugriautas daugiabutis namas Dnipro mieste.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos neatakuoja gyvenamųjų pastatų ar civilinės infrastruktūros objektų“, – pasak Rusijos naujienų agentūrų, pirmadienį pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Išpuolis Dnipro mieste Dniepropetrovsko regione buvo didžiausia iš kelių savaitgalį įvykdytų Rusijos atakų. Žuvo mažiausiai 40 žmonių, įskaitant mažiausiai tris vaikus, pirmadienio vidurdienį pranešė Ukrainos valdžios institucijos.

Dar kelios dešimtys žmonių tebėra dingę be žinios po griuvėsiais, esant minusinei oro temperatūrai.

Nepaisant Maskvos tvirtinimų, kad ji atakuoja tik karinius taikinius, per Rusijos invaziją, pradėtą praėjusių metų vasarį, daug civilių gyventojų žuvo per pakartotinius apšaudymus iš artilerijos ir raketų.

Kremliaus atstovas spaudai D. Peskovas dėl savaitgalį įvykusios tragedijos kaltę suvertė Ukrainos oro gynybai ir tvirtino, kad šį teiginį patvirtina pačių Ukrainos pareigūnų komentarai.

D. Peskovas greičiausiai turėjo omenyje Ukrainos prezidento patarėjo O. Arestovyčiaus pastabas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)