Jis įsitikinęs, kad vargu, ar I. Girkinas Ukrainoje pateks į nelaisvę.

„Nemanau, kad jis mums suteiks tokį malonumą, greičiau jau nusišaus pats. Galima jį vertinti kaip tik norisi, bet faktas lieka faktu – kiaušus jis turi... Žūti jis turi daugiau šansų nei atsidurti nelaisvėje. Ir Girkinas neprastai išmano karinius reikalus, todėl reikiamą akimirką sugebės atsitraukti ir netgi pabėgti, ką padaryti pavyko ne vienam Iziume ar Lymane. Jam gresia kitoks pavojus. Žymiai didesnė tikimybė, kad jį „nutildys“ saviškiai. Kur slypi didžiausia fronte atsiduriančių žinomų asmenų problema? Ten juos žymiai lengviau nužudyti, nei Maskvoje. Pasakys, kad prasidėjo apšaudymas... Tokia štai bėda bėdelė, kūnas sudegė. Todėl jis toks rizikuoti nebijantis dėdė“, – sakė O. Arestovyčius.

Ukrainos prezidento administracijos patarėjas nemano, kad I. Girkino planas atsidurti kare Ukrainoje – jo asmeninė ar Rusijos Federacijos viešųjų ryšių akcija.

Delfi primena, kad Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba paskyrė 100 tūkst. dolerių atlygį už rusų kario Igorio Girkino sulaikymą arba perdavimą į nelaisvę, pranešė žinybos spaudos tarnyba.

Ukrainoje I. Girkinas (jis žinomas ir kitomis pavardėmis, – Igoris Strelkovas, Sergejus Runovas, – bei pseudonimu Strelok) ieškomas už teroristinę veiklą, kankinimus, žmogžudystes ir valstybinio suvereniteto pažeidimą.

Nyderlandai paskelbė tarptautinę jo paiešką dėl 2014 m. „Boeing 777“ (MH17) katastrofos bylos.

Spalio 15 d. paaiškėjo, kad I. Girkinas užsirašė savanoriu į Rusijos kariuomenę ir išvyko kariauti prieš Ukrainą.

Vėliau tviteryje pradėtas neoficialus pinigų rinkimas atlygiui už jo sulaikymą. Visuomenininkas, savanoris Sergejus Sternenko pirmas pažadėjo sumokėti 10 tūkst. dolerių tam, kuris paims į nelaisvę I. Girkiną.

Tokią pačią sumą pažadėjo dainininkas Tarasas Topolia, rašytojas Valerijus Markusas, tenisininkas Sergejus Strachovskis, Luhansko karinės apygardos administracijos vadovas Sergejus Haidajus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)