O. Arestovičius pakomentavo gandus apie Ukrainos pajėgų sėkmę Balaklijoje.

Argumentuodamas slaptumu ir būtinybe laikytis informacinės tylos, jis tik subtiliai užsiminė apie Ukrainos pajėgų sėkmę.

„Ukrainos Charkivo srityje yra tokia gyvenvietė, neturime teisės minėti jos pavadinimo. Būtent ten Rusijos karius ištiko didelė nelaimė. Galima sakyti, kad jiems ten blogai, tikrai labai blogai.

Tokio masto bėda, jog teko gelbėtis dedant į kojas. Bėgti teko toli į Rytus. Dalis geria arbatėlę nelaisvėje, bet didžioji dalis jos jau niekada nebegers“, – kalbėjo O. Arestovičius.

Šiuo metu situacija labai dinamiška, o Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas perspėja, kad okupantų siurprizai laukia visame fronte.

Arestovičius: Ukraina vykdo dvigubą kontrpuolimą

Pasak O. Arestovičiaus, Ukrainos kariuomenė pradėjo du kontrpuolimus prieš Rusijos pozicijas Rytų ir Pietų Ukrainoje.

O. Arestovičius nepateikė daugiau informacijos apie šių atsakomųjų puolimų vietą, tik sakė, kad tokią informaciją turi atskleisti generalinis štabas. Dvigubu atsakomuoju puolimu siekiama suvaržyti Rusijos rezervą ir neleisti Rusijos kariuomenei sustiprinti kurią nors vieną fronto dalį kitos sąskaita, sakė jis ir pridūrė, kad Ukrainos kariuomenė iš tiesų smarkiai spaudžia Rusijos pajėgas.

Nors O. Arestovičiaus komentarų kol kas neįmanoma patikrinti, Rusijos valstybinės televizijos korespondentai pranešė, kad antradienį buvo atakuojamas Balaklijos miestas Rytų Ukrainos Charkivo srityje, atgaunamos vietovės, įskaitant Verbivkos kaimą.

Nors Ukrainos kontrpuolimas Chersono regione šalies pietuose vyksta nuo praėjusios savaitės, Ukrainos kariuomenė pateikė labai mažai informacijos apie jo pažangą, tačiau JAV ir Didžiosios Britanijos žvalgybos taip pat nurodo, jog Ukrainos pajėgos šioje srityje juda į priekį.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį susitiko su savo aukščiausiais kariniais vadais aptarti padėties. Per vakarinį vaizdo kreipimąsi jis plačiau nekomentavo kontrpuolimo, bet padėkojo visiems Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyrams ir moterims už tarnybą.

BBC rusų tarnyba pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontrpuolimą Charkivo fronte – antradienio rytą Ukrainos kariai staiga sudavė stiprų smūgį į vadinamosios Iziumo Rusijos kariuomenės grupuotės flangą Balaklijos kryptimi.

Remiantis daugybe, nors oficialiai nepatvirtintų pranešimų, Rusijos pajėgos, kurias daugiausia sudaro mobilizuoti Donbaso gyventojai, skubiai traukiasi per Šiaurinio Doneco upę.

Prorusiškuose „Telegram“ kanaluose gausu pranešimų, anot kurių, Ukrainos kariuomenė užėmė Verbivkos kaimą netoli Balaklijos, kur įsikūręs didelis Rusijos arsenalas. Kiti šaltiniai praneša, kad Ukrainos kariai jau yra užėmę pačią Balakliją.

Rusijos „Telegram“ kanaluose gausu paniką keliančių pranešimų apie situaciją okupuotoje Balaklijoje. O ir pačios Ukrainos ginkluotosios pajėgos užsimena apie geras naujienas stumiant fronto liniją priešų link.

Ukrainos pajėgos jau kontroliuoja puolimo Balaklijos rajone (Chersono srityje) dinamiką, apie tai praneša Rusijos „Telegram“ kanalai.

Informuojama, kad po sėkmingo puolimo Balaklijoje, esančioje į šiaurės vakarus nuo Iziumo, Verbivka jau perėjo Ukrainos pajėgų kontrolei. Pranešama apie ten esantį gausų šaudmenų arsenalą. Turima informacijos, kad mūšiai verda Balaklijos pakraščiuose.

Jeigu tikėtume Rusijos propagandiniu „Telegram“ kanalu „Zapiski veterana“, Balaklijoje Ukrainos pajėgos vykdo aktyvų puolimą, smogiama stambaus kalibro artilerija ir reaktyvinės ugnies sistemomis. Esą, Ukrainos pajėgos sėkmingai įsitvirtino miesto pakraščiuose, „apsigyveno visame Charkivo fronte“, o okupantai iš Rusijos apgadino tiltą, vedantį į miesto centrą.

Kitas „Telegram“ kanalas stebisi, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali imtis kontrpuolimo, jeigu kiekvieną dieną srityje krenta „Iskander“ raketos: „Atsižvelgiant į faktą, kad apie priešininko pajėgų susitelkimą šia kryptimi žinoma jau anksčiau, bei į pirmines Ukrainos pajėgų sėkmes Balaklijoje, norėtųsi paklausti, kur ten kiekvieną dieną krenta tos „Iskander“ raketos?“ – stebimasi „Vojenij osvedomitel“.

Daug „Telegram“ kanalų tiesiog praneša apie sudėtingą situaciją Balaklijoje, bet į detales nesileidžia, skelbia focus.ua.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)