Trys JAV sąjungininkės taip pat pažadėjo ir toliau kartu su JAV vykdyti prieš terorizmą nukreiptus veiksmus, kad galiausiai eliminuotų ekstremistines grupuotes.

Pareiškime Saudo Arabijos atstovai teigė, kad valstybė „vertina didžiules JAV administracijos pastangas persekiojant šios pavojingos visame pasaulyje Islamo ir musulmonų įvaizdį iškreipusios teroristinės organizacijos narius“. Pasak atstovų, „organizacija įvykdė daugumos šalių, taip pat ir (Saudo Arabijos) Karalystės pamatinių žmogaus vertybinių normų neatitinkančių baisybių ir nusikaltimų“.

Jordanijos užsienio reikalų ministras Aymanas al-Safadis sakė, kad A. B. al-Baghdadi žūtis yra svarbus „bendro (abiejų šalių) nuolatinio karo prieš teroristus ir jų neapykantos ideologiją“ etapas.

„Jordanija ir toliau išliks priešakinėse gretose, siekdama išvien su mūsų Pasaulinės koalicijos partnerėmis sunaikinti šį blogį“, – tviterio paskyroje rašė A. al-Safadis.

Egipto užsienio reikalų ministerijos atstovas Ahmedas Hafezas sakė, kad tai buvo svarbus žingsnis, siekiant įveikti terorizmą. Jis taip pat paragino imtis „vieningų veiksmų“ ir „visapusiškos perspektyvos“, kad „kovojant prieš teroristines grupuotes būtų atsižvelgiama į saugumo, plėtros ir ideologinius aspektus“.

Apie A. B. al-Baghdadi žūtį JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė sekmadienį – taip buvo baigta jau daug metų trukusi smurtą visame pasaulyje lėmusio grupuotės kovotojo medžioklė.