Jos kartu paskelbė apie naujus politinius, ekonominius ir teisinius žingsnius prieš Katarą. Jie esą bus nukreipti prieš šalies vyriausybę, o ne prieš gyventojus. Detalės, kokios tai galėtų būti priemonės, nebuvo įvardytos.

Keturios Kataro kaimynės dar trečiadienį tikino, kad kol kas naujų sankcijų neskelbs, nors Doha per nurodytą laiką neįvykdė 13 jai keltų reikalavimų.

Remiantis ultimatumu, Emyratas, be kita ko, buvo raginamas nutraukti santykius su šiitišku Iranu, kuris yra sunitiškos Saudo Arabijos Karalystės mirtinas priešas, ir uždaryti savo TV stotį „al Jazeera“.

Saudo Arabija, Egiptas, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Bahreinas kaltina Katarą terorizmo finansavimu. Atvira paslaptimi laikoma tai, kad Sirijos kare lėšų iš Kataro gauna radikaliausi prezidento Basharo al Assado vyriausybės priešininkai.

Tačiau ir Saudo Arabija yra žinoma kaip islamistinio terorizmo rėmėja. Saudo Arabijoje galiojanti islamo doktrina vahabizmas, pavyzdžiui, laikomas džihado ideologijos, kuria, be kita ko, remiasi „Islamo valstybė“ (IS), šaltiniu.