Atidarydamas kasmetinį Arabų lygos viršūnių susitikimą, Saudo Arabijos karalius Salmanas, kurio šalis yra viena iš JAV sąjungininkių regione, netikėtai atmetė D. Trumpo sprendimą.

„Dar kartą pabrėžiame - kategoriškai atmetame bet kokias priemones, galinčias paveikti Sirijos suverenumą Golano aukštumose“, - sakė monarchas.

Šią savaitę D. Trumpas pasirašė dekretą, kuriuo 1967 m. Izraelio okupuotos Golano aukštumos pripažįstamos Izraelio dalimi.

Tuniso prezidentas Beji Caid Essebsis įspėjo, kad JAV sprendimas pripažinti Golano aukštumas Izraelio dalimi sustiprins įtampas regione.

„Kaip pripažįsta tarptautinė bendruomenė, Golanas yra okupuota arabų žemė. Turime sutelkti pastangas ir kartu užbaigti okupaciją bei pasiekti saugumą ir stabilumą, o ne išniekinti jau patvirtintas normas, pažeisti tarptautines legitimumo rezoliucijas ir didinti įtampos lygį regione“, - kalbėjo Tuniso lyderis.

D. Trumpo sprendimas dėl Golano aukštumų pripažinimo sekė po kito, ne mažesnį arabų šalių pasipiktinimą sukėlusio sprendimo - JAV ambasados Izraelyje perkėlimo iš Tel Avivo į Jeruzalę.