„Buvo sutarta, kad Sirijos pasiūlytos pataisos ir priedai keičia šio dokumento esmę ir radikaliai pakeistų šios misijos pobūdį prižiūrėti, kaip įgyvendinamas arabų planas krizei Sirijoje nutraukti ir civiliams sirams apginti", - sakoma Arabų Lygos pareiškime.

Tačiau arabų valstybių užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį Kaire sutarė surengti neeilines derybas.

„Arabų Lygos taryba ketvirtadienį surengs neeilinį susitikimą, užsienio reikalų ministrų lygiu, kuriam pirmininkaus Kataras", - žurnalistams sakė Lygos generalinio sekretoriaus pavaduotojas Ahmedas Bin Hilli.

Pasak jo, ministrų komitetas dėl Sirijos, kurį sudaro Kataras, Egiptas, Omanas, Sudanas, Alžyras ir generalinis sekretorius Nabilas al Arabi, trečiadienį susitiks Arabų Lygos būstinėje pasirengti ketvirtadienio susitikimui.

Tuo tarpu Sirijos užsienio reikalų ministras Walidas Muallemas sekmadienį užsipuolė Arabų Lygos nares ir apkaltino jas naudojantis šia organizacija „kaip įrankiu" tam, kad galėtų pasiektų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą.

„Skubotiems sprendimams vietos nėra, bet reikia racionalaus mąstymo, nes yra šalių arabų pasaulyje, kurios naudojasi Arabų Lyga kaip įrankiu tam, kad pasiektų Saugumo Tarybą", - per spaudos konferenciją sakė W.vMuallemas.