Kaip praneša newsru.com, moters buvimo vieta šiuo metu nežinoma. Feministės baimindamosi dėl jos gyvybės siūlo balandžio 4 d. surengti pasaulinę akciją „Nuogos iki pusės“, rašoma jų puslapyje „Facebook“.

„Femen“ skelbia balandžio ketvirtąją nuogų iki pusės džihadą prieš islamą“, – rašo „Femen“ narės. Pranešime pabrėžiama, kad 19 m. studentės likimas sukrėtė tūkstančius viso pasaulio moterų, o dabar niekas jų nesustabdys.

„Jie (musulmonai vyrai) susupo savo moteris į juodus nuolankumo ir baimės maišus ir kaip velniai baiminasi tos akimirkos, kai moterys išsiverš iš jo į šviesą, taiką ir laisvę. Išreikškite solidarumą drąsiai Aminai. Ateikite prie Tuniso ambasados savo šalyje ir nusifotografuokite nuogos iki pusės su užrašu ant krūtinės: „Mano kūnas prieš islamą“. Paskui įkelkite nuotrauką į mūsų puslapį. <...> Mūsų krūtinė pragaištingesnė už jūsų akmenis“, – rašoma „Femen“ pranešime.

Moterys taip pat informuoja, kad penktadienį įsilaužėliai patalpino jų svetainėje įžeidžiamą pranešimą: „Purvinos kiaulės, atvažiuokite į Tunisą, nupjausim jums krūtis ir sušersim šunims.“ Anksčiau įsilaužėliai buvo patalpinę citatų iš Korano „Femen“ atšakos Tunise „Facebook“ svetainėje.

Ukrainos moterų aktyvisčių grupės „Femen“ atšakai Tunise priklausanti A. Tyler prieš dvi savaites įkėlė į tinklalapį „Facebook“ nuotrauką, kurioje ji pusiau nuoga, o po ja parašė: „Mano kūnas priklauso tik man. <...> „Užsikr....t su savo morale.“

Į tai Tuniso lyderis pranešė, kad už tokį poelgį merginą reikia nuplakti, o paskui mirtinai užmėtyti akmenimis.

Šiuo metu nežinoma, kur yra mergina. Anksčiau prancūzų leidinys „Marianne“ rašė, jog ją laiko užrakintą namuose ir laiko psichiškai nesveika. Jos tėvų advokatas stengiasi nutraukti A. Tyler palaikymo kompaniją ir užglaistyti šeimai nemalonų incidentą. Viena merginos draugė įtaria, kad ją verčia vartoti psichotropinius vaistus.

„Femen“ puslapyje pasirodęs programišių užrašas:

Programišių „nulaužtas“ „Femen“ puslapis