Estijos medžiotojų draugija (EJS) pranešė, kad vilkas trečiadienį sunkiai sužeidė Hyjumos saloje gyvenančią moterį.

Pasak nukentėjusiosios, gyvenančios vienoje sodyboje Tahkunos rajone, ji paryčiais išleido į kiemą savo didelį baltą šunį, bet po kurio laiko išgirdo augintinio įnirtingą lojimą ir iš karto suprato, kad nutiko kažkas negera.

Ji nusprendė įleisti šunį į namus ir atidarė duris, o vilkas tuo pat metu užpuolė moterį ir įkando jai į veidą. Moteris buvo sunkiai sužeista, jai prireikė medikų pagalbos. Šiuo metu ji gydosi namuose.

Medžiotojai aiškinosi, ar moterį užpuolė vilkas, ar didelis šuo. Įvertinę aplinkybes ir moters auginamo šuns elgseną, jie padarė išvadą, kad tai veikiausiai buvo vilkas, pranešė EJS.

Tuo metu vilkus tyrinėjantys specialistai, apžiūrėję įvykio vietą neaptiko nė vieno įrodymo, kad moterį užpuolė būtent šis gyvūnas, naujienų agentūrai BNS sakė Aplinkos agentūros atstovai.

„Jei tai iš tikrųjų buvo vilko ataka, tai būtų buvęs itin retas ir išskirtinis įvykis“, – pareiškė agentūroje dirbantis specialistas Marko Kubarseppas.

Pasak jo, Estijos antroje pagal dydį saloje Hyjumoje pernai nebuvo aptikta nė vienos vilkų vados, nors buvo pranešama apie atklystančius pavienius vilkus.

Ekspertas pridūrė, kad kaimyninėje Suomijoje pranešimai apie vilkų užpuolimus neretai vėliau perklasifikuojami kaip šunų atakos.

„Žinodamas vilkų elgesį galiu pasakyti, kad vilkas tokiu būdu niekada nepultų žmogaus jo namų kieme“, – pabrėžė M. Kubarseppas.

Jis pridūrė, kad Suomijoje po numanomų vilkų atakų ligoninėse atliekami aukų žaizdų tyrimai, leidžiantys pagal DNR tiksliai nustatyti, koks gyvūnas užpuolė.

Anot Aplinkos agentūros, gyventojams jokių priežasčių nerimauti nėra.