Aplinkosaugos ministrai, lydimi kelių dešimčių JTO darbuotojų ir dviračių entuziastų, raudonais švytinčiais dviračiais nuvažiavo apie 80 metrų grįstu taku iki nedidelės scenos, kur keli iš jų pasakė trumpas kalbas nedidelei grupelei žurnalistų. Tai tikrai buvo labai trumpas pasivažinėjimas, vėliau pripažino Švedijos aplinkos apsaugos ministras Chjelis Larsonas.

Ministrai dalyvauja Niujorke vykstančioje JTO Tvarios raidos komisijos sesijoje, per kurią svarstoma, kaip pakeitus energetikos ir transporto politiką būtų galima prisidėti prie aplinkos apsaugos. Prie trumpos dviračių populiarinimo akcijos ketvirtadienį prisijungė Belgijos, Čekijos, Suomijos, Norvegijos, Pietų Afrikos ir Švedijos ministrai. Tiesa, juos stebėję žurnalistai vėliau klausė vieni kitų, kiek iš jų mina pedalus ir tada, kai jų nemato kameros.

Ant dviračio jau penktadienį, nepaisydamas dulksnos, sėdo ir Taivano prezidentas Čen Šuibianas (Chen Shui-bian), siekdamas atkreipti savo tautiečių dėmesį į Žemės dieną, kuri savaitgalį bus minima jau 31 kartą. Penkių minučių kelią nuo savo namų iki prezidentūros Čen Šuibianas dviračiu įveikė kartu su savo aplinkos apsaugos ministru. Važiuodamas į darbą, 50 metų prezidentas mojavo praeiviams, o iš paskos jį lydėjo asmens sargybiniai taip pat ant dviračių bei policijos automobiliai ir motociklai.

Vėliau Čen Šuibianas žurnalistams sakė, jog lietus ar vėjas jo nesustabdys. Žmonės juk neina į darbą vien todėl, kad lyja, sakė prezidentas, pridurdamas, jog jaučiasi tiesiog puikiai ir tikisi važiuoti dviračiu į darbą kartą arba du kartus per mėnesį.