NBC ir „Wall Street Journal“ surengta apklausa parodė, kad už dabartinį šalies prezidentą rinkimuose balsuotų 94 proc. šalies juodaodžių, o už respublikonų kandidatą balsuotų 0 proc.

Apklausa taip pat atskleidė, kad Barackas Obama daugiau šalininkų turi ir šalies lotynų amerikiečių (santykiu 2 prie 1), rinkėjų, kurių amžius neviršija 35 metų (atitinkamai 52 ir 41 procentai), ir moterų (atitinkamai 51 ir 41 procentai).

M. Romney daugiau galimų rinkėjų gali tikėtis iš baltaodžių (atitinkamai 53 ir 40 proc.), provincijos gyventojų (47 ir 38 proc.) bei senjorų (49 ir 41 proc.).

Kita vertus, B. Obamos ir viceprezidento Joe Bideno tandemas rinkimuose turėtų surinkti maždaug 4 proc. daugiau piliečių balsų nei respublikonų M. Romney ir jo porininko Paulo Ryano komanda, rodo apklausa.

Apklausos duomenimis, maždaug 3–4 procentai B. Obama aplenktų savo konkurentus Kolorado, Floridos, Ajovos, Mičigano, Nevados, Naujojo Hempšyro, Naujosios Meksikos, Šiaurės Karolinos, Ohajo, Pensilvanijos, Virdžinijos ir Viskonsino valstijose.