Apklausos duomenimis, 70 proc. buvusios Rytų Vokietijos gyventojų įsitikinę, kad į jų nuomonę nepakankamai atsižvelgiama. 80 proc. pareiškė, kad VFR vakaruose nepakankamai vertinamos rytų vokiečių pastangos. 70 proc. apklaustųjų mano, kad iki Berlyno sienos griuvimo jie buvo saugesni negu dabar. 56 proc. respondentų skundėsi dabartiniu mokyklinio švietimo lygiu.

58 proc. buvusios VDR gyventojų įsitikinę, kad dabar jie nuo „valstybės savivalės“ apsaugoti ne geriau negu socializmo laikais. 52 proc. nepatenkinti tuo, kaip šalyje funkcionuoja demokratija. 41 proc. apklaustųjų pareiškė, kad žodžio laisvė dabar yra tokio pat lygio, kaip ir Rytų Vokietijoje. Bet 52 proc. tyrimo dalyvių pabrėžė, kad apskritai visos viltys, kurias jie siejo su šalies susivienijimu, išsipildė.

Apklausą surengė sociologijos institutas „Policy Matters“. Joje dalyvavo 1029 žmonės, gyvenantys penkiose federalinėse žemėse, kurios iki Berlyno sienos griuvimo priklausė VDR.

Berlyno siena buvo vienas iš šaltojo karo simbolių. Ji buvo pastatyta 1961 metais VDR vadovo Walterio Ulbrichto (1893-1973) iniciatyva. VDR egzistavo nuo 1949 iki 1990 metų. Vokietijos vienybės diena yra VFR nacionalinė šventė, ji pažymima spalio 3-iąją.