Tik 12 proc. apklaustųjų pritaria šiam sumanymui. 35 proc. yra griežtai nusiteikę prieš, po 21 proc. atsakė esantys „veikiau prieš“ ir „veikiau už“, dar 11 proc. pareiškė neturintys šiuo klausimu nuomonės. Tai parodė sociologinių tyrimų bendrovės „Ariadna“ atlikta lenkų apklausa, skelbiama „Wprost“ tinklalapyje.

Apklaustųjų nuomonės išsiskyrė ir dėl prezidentinio lėktuvo katastrofos priežasčių. 22 proc. mano, kad katastrofa įvyko tiek dėl pilotų, tiek ir dėl skrydžio dispečerių Smolenske klaidų. 9 proc. tvirtina, kad kalti buvo vien pilotai, 9 proc. - kad vien skrydžio kontrolieriai. Teroro akto teorija tiki 20 proc. respondentų. „Kitas priežastis“ nurodė 9 proc. apklaustųjų. Net 31 proc. lenkų nežinojo, ką atsakyti į šį klausimą.

Nevienodai vertina lenkai ir sudarytą naująją Antoni Macierewicz vadovaujamą Smolensko įvykių tyrimo komisiją. 53 proc. jos sudarymą vertina neigiamai, 33 proc. yra patenkinti, kad sudaryta kita komisija, o nuomonės šiuo klausimu neturėjo 14 proc. apklaustųjų.

Apklausos rengėjai taip pat domėjosi asmenų, tikinčių teroro akto Smolenske teorija, politinėmis pažiūromis. Net 68 proc. iš jų buvo palankūs „Teisės ir teisingumo“ partijai (PiS).

2010 m. balandžio 10 d. prie Smolensko sudužus „Tu-154M“ lėktuvui, žuvo juo skridę 96 keleiviai, tarp jų Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis su žmona. Lenkijos delegacija tuomet skrido paminėti 70-ųjų Katynės žudynių aukų.