Tyrimų centro IBRiS ekspertų duomenimis, pastaruoju metu prezidento rinkimų lenktynių lyderis, dabartinis valstybės vadovas Andrzejus Duda prarado kelis reitingo procentinius punktus. Dabar už jį pasirengę balsuoti 41 proc. apklaustųjų. Jo pagrindinis varžovas – Varšuvos meras R. Trzaskowskis – per 10 dienų pakėlė savo reitingą nuo 16 proc. iki 26,7 proc.

Trečiojoje vietoje – nepriklausomas kandidatas, žurnalistas Szymonas Hołownia, pretenduojantis į 10 proc. balsų, ketvirtojoje - Lenkijos valstiečių partijos lyderis Władysławas Kosiniakas-Kamyszas, už kurį galėtų balsuoti 8,2 proc. rinkėjų.

Tyrimo duomenimis, antrajame rinkimų rate A. Duda įveiktų R. Trazkowskį 49,6 proc. balsų prieš 44,7 proc.

Apklausa buvo surengta gegužės 22-23 dienomis, joje dalyvavo 1 100 žmonių.

Gegužės 10 d. Lenkijoje turėjo įvykti prezidento rinkimai. Bet dėl koronaviruso pandemijos ir politinių nesutarimų valdančiojoje koalicijoje ir su opozicija šalies valdžiai taip ir nepavyko laiku surengti balsavimo. Tai atsitiko pirmą kartą nuo 1989 metų, kai Lenkijoje buvo atkurta demokratija. Todėl Valstybinė rinkimų komisija paskelbė rinkimus neįvykusiais.

Nauja rinkimų data dar nepaskirta, o parlamentas ieško būdų, kaip išeiti iš aklavietės ir surengti balsavimą saugiai ir laikantis Konstitucijos. Dabartinio prezidento kadencija baigiasi rugpjūčio 6 d.