Tokią išvadą leidžia daryti antradienį paskelbti televizijos kanalo CNN ir tyrimų tarnybos ORC surengtos apklausos rezultatai.

Pagal scenarijų, kurį CNN vadina „tikėtiniausiu“, už H. Clinton balsuotų 52 procentai rinkėjų, o už D. Trumpą – 44 procentai.

„H. Clinton gerokai sustiprino savo pozicijas nuo sausio, kai pastarąjį kartą buvo surengta tokia apklausa“, – pažymėta CNN reportaže.

Marco Rubio, Donaldas Trumpas, Tedas Cruzas

Jeigu į kovos dėl prezidento posto finalą patektų H. Clinton ir M. Rubio, tai Floridai atstovaujantį senatorių paremtų 50 procentų rinkėjų, o buvusią valstybės sekretorė – 47 procentai. O jei lapkričio 8-ąją H. Clinton tektų susiremti su Teksaso valstijai atstovaujančiu senatoriumi Tedu Cruzu, tai kova būtų itin įtempta: 48 procentai paremtų H. Clinton, 49 procentai – T. Cruzą.

Apklausos duomenimis, Vermonto valstijai atstovaujantis senatorius Bernie Sandersas, taip pat siekiantis tapti Demokratų partijos kandidatu į prezidento postą, galėtų įveikti visus tris pagrindinius respublikonų pretendentus: T. Cruzą santykiu 57 procentai su 40 procentų, D. Trumpą santykiu 55 procentai su 43 procentais ir M. Rubio santykiu 53 procentai su 45 procentais.

Bernie Sandersas