Tai rodo Kyjivo tarptautinio sociologijos instituto (KTSI) gruodžio 4–27 dienomis surengtos apklausos rezultatai, praneša „Ukrinform“.

Respondentams buvo pateiktas klausimas apie tikslingą valdžios politiką MP USB atžvilgiu ir pasiūlyti pasirinkti trys variantai: nuo visiško uždraudimo iki visiško nesikišimo (tiriant tik atskirus galimus teisės pažeidimus). Taip pat buvo pasiūlyta kompromisinė pozicija: Bažnyčia nėra visiškai uždraudžiama, bet ją prižiūri ir kontroliuoja valstybė.

„78 proc. ukrainiečių mano, kad valstybė tuo ar kitu mastu turi įsikišti į MP USB veiklą. Iš jų 54 proc. mano, kad ši Bažnyčia turi būti visiškai uždrausta Ukrainoje. Dar 24 proc. pasirinko „švelnesnį“ požiūrį, pagal kurį Bažnyčia nėra visiškai uždraudžiama, bet jai įvedama valstybės kontrolė ir priežiūra“, –sakoma pranešime.

Tik 12 proc. tyrimo dalyvių pareiškė, kad nereikia nieko daryti ir kištis į MP USB reikalus. Anot jų, pakaktų tirti tik atskirus galimus teisės pažeidimo atvejus.

Visuose Ukrainos regionuose (nuo 82 proc. vakaruose iki 72 proc. rytuose) dauguma gyventojų yra už aktyvią valstybės poziciją MP USB atžvilgiu. Net šalies pietuose ir rytuose tik atitinkamai 16 proc. ir 14 proc. apklaustųjų mano, kad nereikėtų kištis į jos veiklą. Bet pietuose ir rytuose šiek tiek mažiau respondentų pasisako už visišką MP USB uždraudimą (atitinkamai 48 proc. ir 41 proc.).

Apklausoje dalyvavo 1010 respondentų nuo 18 metų amžiaus, gyvenančių visuose Ukrainos regionuose, išskyrus Krymą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją