Prezidentė Michelle Bachelet, kurios tėvas A.Pinocheto valdymo metais buvo kankinamas ir mirė, neleido palaidoti diktatoriaus kaip buvusio valstybės vadovo. A.Pinocheto režimo metais taip pat buvo kankinama ir pati M.Bachelet bei jos motina.

Tūkstančiai velionio diktatoriaus, kuris valdė 1973-1990 metais ir kuris sekmadienį mirė dėl komplikacijų po patirto infarkto, šalininkų suplūdo į Santjago karo akademijos kiemą, kur įvyko karinė laidotuvių ceremonija.

Laidotuvių dalyviai nušvilpė gynybos ministrę Viviane Blanlot - vienintelę M.Bachelet socialistų vyriausybės atstovę - ir sveikino A.Pinocheto vaikaitį.

A.Pinocheto, kuris mirė 91 metų, našlė Lucia Hiriart su ašaromis atsiėmė Čilės vėliavą, kuria ceremonijos metu buvo uždengtas karstas. Vienas kariūnas nuo karsto nuėmė A.Pinocheto karininko kepurę, švarką ir Čilės išvaduotojo Bernardo O'Higginso kardą.

Po laidotuvių ceremonijos A.Pinocheto palaikai sraigtasparniu buvo nuskraidinti į pakrantės miestelio Konkono kapines, kur per privačią šeimos ceremoniją buvo kremuoti. Vėliau karininkai išsivežė urną su buvusio diktatoriaus pelenais, tačiau nesakė, kur ją veža.

Manoma, kad urna buvo nuvežta į A.Pinocheto dvarą Los Boldosą, kurį velionis labai mėgo ir kuris yra už 60 km į pietus.

Sekmadienį paskelbus apie A.Pinocheto mirtį, Santjago gatvėse prasidėjo linksmybės, tačiau kilo ir riaušės, per kurias buvo areštuoti 99 žmonės.

Nors ne kartą buvo mėginama patraukti A.Pinochetą atsakomybėn dėl 3 tūkst. jo režimo metais nužudytų žmonių, jis taip ir nestojo prieš teismą.