Pirmadienį vyriausiasis epidemiologas Ratislavas Madaras tviteryje išplatino įspėjimą dėl paplūdimiuose rengiamų vakarėlių, tačiau žinutėje buvo matyti ir jo dabartinė buvimo vieta – Kroatija, skelbia BBC.

Ekspertas ėmė aršiai gintis: tvirtino, kad į Kroatiją nuvažiavo automobiliu, apsistojo bute, bendrauja tik su savo šeimos nariais ir atostogas leidžia „idealiomis sąlygomis“, kalbant apie rizikos vykstant į užsienį sumažinimą iki minimumo.

Tuo tarpu Čekijos opozicija kritikuoja šalies ministrą pirmininką Andrejų Babišą dėl atostogų Kretoje, nors jis ragino čekus likti namuose ir remti Čekijos turizmo pramonę.

A. Babišo žmona taip pat neseniai atostogavo Kroatijoje.

Antradienį Čekija užfiksavo didžiausią naujų koronaviruso atvejų skaičių nuo pat birželio pabaigos. Antradienį šalyje nustatyta 290 naujų susirgimų, teigia šalies sveikatos apsaugos ministerija. Iš viso Čekijoje susirgo 17 tūkst. 286 žmonės. Iš jų 11 tūkst. 812 pasveiko, o 383 – mirė, skelbia „Reuters“.

Ketvirtadalis naujų atvejų – 77 – nustatyti Moravijos-Silezijos krašte prie sienos su Lenkija. Ten viruso protrūkio aukomis tapo kasybos pramonės darbuotojai.

Iš viso šiuo metu serga 5 tūkst. 91 čekas. Tai, kad ligoninėje dėl koronaviruso šiuo metu gydomi tik 123 žmonės, epidemiologams leidžia daryti išvadą, kad virusas silpsta.

Šalies sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, naujų ribojimų galima tikėtis rudenį, kai į miestus po atostogų sugrįš žmonės, ir prasidės gripo sezonas.

Vyriausioji Prahos visuomenės sveikatos specialistė Zdenka Jagrova sako, kad sostinės gyventojams privalo viešose uždarose vietose, pavyzdžiui prekybos centruose ir viešajame transporte, dėvėti apsaugines veido kaukes.