Į Kanada grįžo 113 turistų iš Kvebeko provincijos ir 24 labdaros organizacijos, kurios būstinė yra Albertos provincijoje, misionieriai. Šie žmonės negalėjo pasiekti tarptautinio oro uosto Haičio sostinėje Port o Prense, nes protestuotojai užtvėrė visus į jį vedančius kelius.

Pasak Kanados piliečių, protesto akcijų dalyviai užblokavo kelius degančiomis padangomis, daugelis jų turėjo šaunamųjų ginklų. Kanadiečiai iš viešbučio ir misijos buvo evakuoti sraigtasparniais. Pirmoji grupė atvyko į Kanadą šeštadienį vėlai vakare, antroji - sekmadienį.

Protestai Haityje prasidėjo vasario 7 d. AFP žiniomis, nuo to laiko žuvo mažiausiai septyni žmonės. Protestuotojai kaltina vyriausybę iššvaisčius pinigus iš pagalbos fondo, kurie buvo skirti atstatymo darbams po pragaištingo 2010 metų žemės drebėjimo, reikalauja padidinti minimalų darbo užmokestį, kovoti su korupcija.

Haitis laikomas skurdžiausia šalimi Vakarų pusrutulyje. Šalis yra labai priklausoma nuo tarptautinės pagalbos. Haityje didelė problema yra ir nusikalstamumas.