„Tai nebuvo didelė ataka: du žmonės priėjo prie ASF (Oro uosto apsaugos policijos) sargybos posto ir pradėjo šaudyti, – žurnalistams sakė to dalinio atstovas pulkininkas Tahiras Ali. – Niekas nežuvo ir nebuvo sužeistas.“

Armijos atstovas generolas majoras Asimas Bajwa patvirtino, kad incidentas baigėsi, tačiau nurodė, jog jame dalyvavo 3–4 užpuolikai.

„Trys ar keturi teroristai, kurie šaudė netoli ASF posto, pabėgo. Tvora nebuvo pažeista; (jie) neįžengė. Gaudynės tęsiasi; padėtis valdoma“, – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Naujausia ataka surengta apie 12 val. 30 min. (10 val. 30 min. Lietuvos laiku) prie sargybos posto, esančio prie įvažiavimo į ASF stovyklą. Pastaroji yra už maždaug 500 metrų nuo pagrindinio oro uosto komplekso ir už maždaug kilometro nuo keleivių terminalo.

Pasak T.Ali, užpuolikai po šaudymo pabėgo. Pagal standartinę veiksmų procedūrą į įvykio vietą buvo iškviesti reindžeriai ir armija.

Jis pridūrė, kad ASF pareigūnai šaudė į orą, bet neįsitraukė į susišaudymą su kovotojais.

Aukų padaugėjo iki 37

Karačio oro uoste antradienį buvo rasti apdegę septynių žmonių palaikai, todėl naktį iš sekmadienio į pirmadienį surengtos didelės Talibano kovotojų atakos aukų padaugėjo iki 37, pranešė Pakistano pareigūnai.

Tie žuvusieji buvo oro uosto darbuotojai, kurie prasidėjus atakai pasislėpė sandėlyje šaldytuve ir paskambino savo šeimoms, o vėliau žuvo, įsiplieskus gaisrui.

Pirmadienio vakarą aukų artimieji surengė protestą pagrindinėje Karačio gatvėje, reikalaudami, kad pareigūnai surastų jų šeimų narius, su kuriais jie kalbėjosi telefonu per tą ataką.

„Ištraukėme septynis lavonus iš sandėlio šaldytuvo, kuris buvo apimtas gaisro“, – žurnalistams sakė provincijos sveikatos apsaugos ministras Sagheeras Ahmedas, pridūręs, kad dar vienas oro uosto apsaugos darbuotojas tebėra dingęs.

Pasak jo, šaldytuve, kuriame paprastai laikomi šaldyti maisto produktai, atakos metu buvo dingusi elektra.

Šaldomas sandėlys yra šalia terminalo, aptarnaujančio musulmonų maldininkus, vykstančius į Mekos miestą Saudo Arabijoje atlikti hadžo. Tas kompleksas buvo viena iš vietų, per kurias sukilėliai pateko į oro uostą, o per ataką jame kilo gaisras.

Iki šiol patvirtinta 11 oro uosto apsaugininkų žūtis; taip pat žuvo vienas sukarintų pajėgų reindžeris ir policininkas, 14 civilių darbuotojų ir 10 kovotojų.

Šis išpuolis pagal aukų skaičių yra didžiausia Talibano ataka Pakistane po to, kai praeitų metų rugsėjį automobilyje padėtos bombos sprogimas užmušė mažiausiai 42 žmones judriame Kisa Chvanio turguje šiaurės vakariniame Pešavaro mieste.