Incidentas įvyko vienoje iš parduotuvių – „Hudson's Bay“, populiariausioje miesto apsipirkimo gatvėje, kurioje „Juodąjį penktadienį“ buvo gausu pirkėjų, įtariamasis paspruko. Policija kiek vėliau pranešė, kad visi nukentėjusieji buvo nepilnamečiai. Jų šeimos esą jau yra informuotos apie išpuolį, tačiau kol kas nepateikiama daugiau detalių apie sužalojimų sunkumą ar išpuolio aplinkybes.

ANP teigimu, policija pabrėžė, kad nėra ženklų, jog išpuolis turėjo teroristinių motyvų, tačiau esą tiriamos visos įvykio versijos.
Iš pradžių policija skelbė, kad įtariamasis užpuolikas pabėgo, jis esą yra tamsaus gymio 45–50 metų amžiaus vyras garbanotais juodais plaukais. Vėliau policija pašalino šį aprašymą.

Hagoje įsikūrusios Nyderlandų valdžios institucijos, o nusikaltimas įvykdytas apie 500 metrų nuo šalies parlamento.

Dėl „didžiojo penktadienio“ išpardavimų gatvėse tuo metu buvo itin daug žmonių, skelbia vietos žiniasklaida.

Kol kas nepranešama, kiek žmonių buvo sužeista ir koks buvo užpuoliko motyvas.

„Keli sužeisti per subadymo incidentą Didžiojo Turgaus gatvėje Hagoje. Įvykio vietoje dirba specialiosios tarnybos“, – sakoma policijos „Twitter“ žinutėje.

Vėliau policija nurodė, kad trys žmonės buvo sužeisti per numanomą išpuolį, įvykdytą Europos miestuose tvyrant padidėjusiai įtampai dėl anksčiau penktadienį įvykusio įtariamo teroristinio subadymo Londone, pareikalavusio dviejų žmonių gyvybių.

Olandų naujienų agentūra ANP citavo šaltinius, sakiusius, kad „nebuvo kalbų apie teroro motyvą“, bet kol kas jokios prielaidos nėra patvirtintos.

Prie policijos užtvarų įvykio vietoje susirinko nemažai žmonių. Incidentas įvyko gatvėje, kurioje pirkėjai anksčiau medžiojo „Juodojo penktadienio“ nuolaidas, pasakojo vienas naujienų agentūros AFP korespondentas.

Virš gatvių skraidė policijos sraigtasparniai; atvažiavo kelios greitosios pagalbos mašinos. Žmonės buvo subadyti netoli Nyderlandų parlamento rūmų. Hagoje yra įsikūrusi šalies vyriausybė ir kai kurios tarptautinės organizacijos.


Anksčiau penktadienį peiliu ginkluotas vyras surengė išpuolį Londono centre. Apsirengęs sprogstančios liemenės imitaciją, užpuolikas sužalojo 5 praeivius, du iš jų vėliau ligoninėje mirė. Pats užpuolikas įvykio vietoje buvo pašautas pareigūnų ir taip pat vėliau mirė. Policija įvykį pripažino teroro išpuoliu.