„Buvo labai nepatogu. Bet jei mane suras, tai nužudys“, - sakė įtariamasis.

67 metų J. McAfee yra pagrindinis įtariamasis nužudymo byloje. Antivirusinių programų bendrovės įkūrėjas pasislėpė šioje Centrinės Amerikos valstybėje, į kurią, baigęs savo profesinę veiklą išsikraustė 2008 metais.

Žmogžudystės auka yra J. McAfee kaimynas, 52 metų emigrantas iš JAV Gregory Faullas, kuris, kaip ir J. McAfee, gyveno Belizo pakrantėje esančioje Ambergris Caye saloje. Kaip skelbia policija, G. Faullas buvo rastas gulintis kraujo baloje su viena šautine žaizda pakaušyje. Pareigūnai įvykio vietoje rado vieną Luger 9 mm kalibro tūtelę.

Paklaustas, ką žino apie šaudymą, J. McAfee žurnalistui atsakė: „Nieko – tik girdėjau, kad jis nušautas“. Įtariamasis bijo, kad žmogus, nužudęs G. Faullą, iš tikrųjų suklydo pasirinkdamas auką.

„Pamaniau, kad jie tikriausiai atvyko manęs. Jie suklydo palaikydami George'ą manimi. Jie nuėjo ne į tą namą. Jis negyvas. Jie jį nužudė. Tai mane išgąsdino“, - sakė buvęs verslininkas ir programuotojas.

Jeigu J. McAfee visgi yra susijęs su žmogžudyste, visai tikėtina, kad įvykis yra susijęs su šešetu šunų, kuriuos jis laikė savo pakrantės teritorijoje. G. Faullas, kaip ir kiti J. McAfee kaimynai, skundėsi šunimis ir netgi parašė oficialų skundą gretimo San Pedro miestelio merui. Pasak J. McAfee, šunys penktadienio naktį buvo nunuodyti.

Bėglys mano, kad šunis nunuodijo Belizo valdžia, su kuria jis jau kelerius metus nelabai sutaria. Balandį kovos su organizuotu nusikalstamumu padalinys atliko kratą jo namuose žemyne ir apkaltino J. McAfee gaminant metamfetaminą bei laikant ginklus be leidimo. Kaltinimai buvo atšaukti, bet J. McAfee nusprendė, kad valdžia pasiryžo jam keršyti. Jo manymu, šunų nunuodijimas buvo dar vienas valdžios bandymas paskatinti jį nešdintis iš Belizo.

„Pakrantės apsauga ant gretimos prieplaukos vėlai praėjusį vakarą išleido būrį juodai apsirengusių vyrų. Jie išsisklaidė paplūdimyje. Po pusvalandžio visi mano šunys buvo nunuodyti. Mellow, Lucky, Dipsy ir Guerrero jau nebegyvi“, - elektroniniame laiške „Wired“ žurnalistui penktadienio naktį rašė J. McAfee.

Konfliktas dėl J. McAfee šunų tarp šeimininko ir kaimynų trunka jau ne vieną mėnesį – kaimynai skundžiasi, kad kaskart bandant praeiti paplūdimiu šunys puola prie J. McAfee kiemo tvoros ir aršiai loja. Be to, J. McAfee pasisamdė ginkluotų apsauginių jo teritorijai saugoti. Nenuostabu, kad kaimynai išsigando.

J. McAfee teigė netikįs, kad šunis galėjo nunuodyti kaimynai: „Jie vis dar yra šunų mylėtojai. Kalbėjausi su jais šį rytą. Niekas iš čia gyvenančių šunų nenuodytų“.

Tuo tarpu Belizo kovos su organizuotu nusikalstamumu skyriaus vadovas Marco Vidalis sakė, kad J. McAfee yra pagrindinis įtariamasis G. Faullo nužudymo byloje ir nesąmonėmis pavadino bėglio teiginius, kad policija bando sufabrikuoti bylą. „Tai visiška netiesa. Tas vaikinas nesiliauja manęs stebinti kiekvieną dieną. Nesame nusiteikę asmeniškai prieš poną J. McAfee. Mums visai nereikėjo nuodyti jo šunų“.

Sekmadienį J. McAfee valdoje policija praleido kelias valandas, konfiskavo ne vieną šaunamąjį ginklą.

J. McAfee dabar slapstosi nuo policijos. „Šioje šalyje savanoriškai su policija nebendrausiu jokiu būdu. Galite pamanyti, kad esu paranojikas, bet man net klausimų nekyla – jie mane nužudys. Jie jau kelis mėnesius bando prie manęs prisikasti. Jie nori mane nutildyti. Belizo premjeras manęs nemėgsta. Esu rakštis visų minkštoje vietoje“, - žurnalistui aiškino bėglys.

Bet, nepaisant pašlijusių santykių su teisėsauga, iš Belizo jis išvykti neketina. „Man čia patinka. Tai yra puikiausia vieta Žemėje“.