„Kartu grįšime į Bankovojos gatvę (kur yra įsikūrusi Ukrainos prezidento administracija – BNS) po kitų prezidento rinkimų“, – pirmadienį pabrėžė P. Porošenka, kreipdamasis į prie prezidento administracijos pastato Kijevo centre susirinkusius savo šalininkus.

Atsakydami į tokį pareiškimą susirinkusieji pradėjo skanduoti: „Po metų!“. Penktasis Ukrainos prezidentas į atsakė: „Po metų, po metų“.

P. Porošenka padėkojo dabartinei savo komandai ir visiems jį palaikiusiems.

„Dėkoju kiekvienam mane socialiniuose tinkluose palaikiusiems, visiems šiandien čia atvykusiems, pasirengusiems kovoti už Europos Ukrainą, susivienyti parlamentinės kampanijos metu, pasiruošti atnaujintai komandai, kuri leis mums laimėti kitus prezidento rinkimus“, – sakė jis.

Prie Ukrainos prezidento administracijos pastato buvo susirinkę keli tūkstančiai žmonių. Administracijos darbuotojai atvėrė kiemo vartus, kad visi norintieji galėtų prieiti prie pat pastato.

Daugelis susirinkusiųjų buvo atėję nešini Ukrainos valstybines vėliavas, plakatus su užrašu „Ačiū“, o dalis jų turėjo P. Porošenkos per rinkimų kampaniją naudotos simbolikos, dėvėjo jos spalvų drabužius.

Kaip jau buvo skelbta, P. Porošenka per antrąjį Ukrainos prezidento rinkimų turą balandžio 21-ąją dideliu balsų skirtumu pralaimėjo Volodymyrui Zelenskiui.