Anot Rusijos Arkties ir Antarkties mokslinių tyrimų instituto, praėjusį ketvirtadienį netoli stoties nuo slenkančio Dolko ledyno atskilus dideliam ledo luitui susiformavo didžiulė banga, dėl kurios ėmė intensyviai judėti ledo lytys ir netoli pakrantės buvę ledkalniai.

„Dėl viso to į pakrantę buvo išmesta daug ledo lyčių ir ledkalnių duženų. Buvo pažeista apytikriai 70 m stoties pagrindinės nuotekų magistralės ruožas, apgadintas hidrologinis blokas, sulaužyta automobilio „Argo“ priekaba“, – sakoma pranešime.

Jame priduriama, kad stoties personalas šiuo metu taiso apgadintą įrangą.

Per incidentą taip pat buvo išstumdyti visi netoliese esančios kinų stoties konteineriai ir kiti daiktai; keturi konteineriai buvo srovės nunešti į vandenį.

Ištisus metus dirbanti stotis „Progress“ įsikūrusi Pridzo įlankoje esančioje Larsemano kalvų oazėje. Netoli šio 1998 metais atidaryto objekto yra Kinijos stotis „Zhongshan“ ir Indijos stotis „Bharati“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)