Pasiutusiu šunimi pasivadinęs Uandja Magluaras su grupe krikščionių užpuolė musulmoną sostinėje Bangyje, informuoja newsru.com. Kanibalo teigimu, jis buvo įtūžęs, nes musulmonai nužudė jo besilaukiančią žmoną, jos seserį ir šios vaiką.

Susidūrimų dėl religijos CAR padažnėjo, kai pernai kovą, iš šalies pabėgus nuverstam Fransua Bozize, šaliai ėmė vadovauti Michelis Djotodia – pirmas istorijoje prezidentas musulmonas.

Praėjusią savaitę jis atsisakė prezidento įgaliojimų, kadangi nesugebėjo susidoroti su prievartos banga, ir emigravo į Benino Respubliką.

Kai kuriais duomenimis, dėl perversmo šalyje su 4,6 mln. gyventojų apie 20 proc. jų tapo bėgliais. Žurnalistų liudijimu, pastarosiomis dienomis suintensyvėjo susirėmimai tarp M. Djotodią palaikančios grupuotės „Seleka“ kovotojų ir tarp jo režimo priešininkų.

Istorija apie musulmoną suvalgiusį vyriškį šokiruoja, tačiau tai paaiškinama agresyviu vietos gyventojų nusiteikimu.

U. Magluaras pasakojo pamatęs autobuse sėdintį musulmoną, kuris neva dalyvavo jo giminaičių žudynėse, ir nutarė su juo susidoroti. Kol jis sekė paskui autobusą, prisijungė dar apie 20 jaunuolių.

Jie privertė mikroautobuso važiuotoją sustoti, išsitempė musulmoną į gatvę, primušė, supjaustė peiliu ir padegė.

Filmuotoje incidento medžiagoje matyti, kaip Pasiutusiu šunimi pasivadinęs asmuo valgo musulmono koją. Liudininkų teigimu, niekas nė nemėgino jam sutrukdyti.

CAR reti kanibalizmo aktai. Žiniasklaida rašo, kad CAR krikščionys buriasi į savisaugos būrius, kurie kaltinami žiauriais išpuoliais prieš musulmonus, sudarančius mažumą.

Nors CAR gausu aukso, deimantų ir kitokių išteklių, dauguma gyventojų skursta dėl nuolat šalyje kylančių politinių perversmų ir kruvinų susirėmimų tarp kariaujančių grupuočių.