Buvusio teroristų tinklo „Al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno šeimos nariai, manoma, žuvo sprogus privačiam lėktuvui Blekbušo oro uoste, netoli dviejų Anglijos grafysčių, Hampšyro ir Surėjaus, sienos. 

Orlaivis „Phenom 300“ 13 val. 30 min pakilo iš Milano Malpensa oro uosto ir skrido į Hampšyrą. Kaip teigiama, penktadienio vakarą tupdydamas lėktuvą lakūnas nepataikė į pakilimo-nusileidimo taką. Lėktuvas, leisdamasis už skrydžių lauko ribų, sugriovė aptvarą ir, įsirėžęs į degalų užpylimo kolonėlę, sprogo. Kilęs gaisras sunaikino lėktuvo fiuzelažą ir saloną.

Žemėje žmonės nenukentėjo. Įvykį tiriantys teisėsaugininkai neatmeta teroro akto versijos, rašo „The Daily Mail“. 

Lėktuvas priklauso bendrovei „Salem Aviation“. Ši bendrovė priklauso Bin Ladenų šeimai ir yra pavadinta Salemo, teroristo brolio, garbei. Jis buvo lakūnas ir žuvo pilotuodamas.

Lėktuvo borto numeris sutampa su asmeninio Ladenų lėktuvo borto numeriu. Jį O. Bin Ladeno tėvas Mohamedas bin Ladenas užregistravo dar 1960 metais. Šį numerį Ladenai išsaugojo ir po pirmosios šeimos lėktuvo katastrofos.



Be to, lėktuvas skrido iš Milano, kur Ladenų šeima turi verslo interesų, rašo laikraštis. Remdamasis visi surinktais faktais, laikraštis daro išvadą, kad katastrofą patyrusiu lėktuvu skrido trys bin Ladeno šeimos nariai. Visi jie žuvo.

„The Daily Mail“ spėlionių kol kas niekas oficialiai nepatvirtino. Leidinio šaltinis, artimai susijęs su Saudo Arabijos valdžia, pranešė, kad Rijadas savo kanalais tikrina informaciją apie teroristo šeimos narių žūtį.

Šeimos draugai tvirtina, kad žuvo O. Bin Ladeno artimieji

Penktadienį Bin Ladenų šeimos draugai pranešė, kad per lėktuvo avariją žuvo O. Bin Ladeno pamotė Rajaa Hashim, sesuo Sana bin Laden ir jos vyras Zuhairas Hashimas, rašo „Sky News“.

O. Bin Ladenas, kuris siejamas su 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuoliais JAV, daug metų buvo labiausiai ieškomas pasaulio teroristas. 2011-aisiais naktį į gegužės 2-ąją amerikiečių elitinių pajėgų kariai šturmavo O. Bin Ladeno slėptuvę Pakistano Abotabado mieste ir jį nukovė. JAV duomenimis, jo kūnas buvo palaidotas jūroje.