Pareigūnai aiškinasi, kaip buvo rūpintasi 1987–2001 metais Anglijos pietuose esančioje Gosporto memorialinėje karo ligoninėje mirusiais pacientais, sakoma policijos išplatintame pareiškime.

Nepriklausoma komisija pernai nustatė, kad šioje įstaigoje pirma laiko mirė per 450 žmonių, o dar 200 „veikiausiai“ taip pat buvo skirti stiprūs vaistai nuo skausmo.

„Tai yra itin sudėtinga ir emocijas kelianti byla, dariusi poveikį kai kuriems šeimų nariams daugiau nei 30 metų“, – sakė policijos pareigūnas Nickas Downingas, nagrinėjantis komisijos išvadas.

„Tikiuosi, kad žinia, jog dabar atliksime visavertį tyrimą, juos kiek paguos“, – pridūrė jis.

Maggie Cheetham britų transliuotojui BBC sakė, kad norėtų „padėti tašką“ savo tetos Ethel Thurston mirties istorijoje: 1999 metais ši moteris nugriuvo ir buvo paguldyta į minėtą ligoninę, kur vėliau mirė.

„Jai tereikėjo rūpestingos ir švelnios slaugos. Ji nenusipelnė mirti“, – sakė M. Cheetham.

„Norėčiau sužinoti, kodėl jai buvo duotas tas vaistų mišinys, ir norėčiau, kad kas nors būtų patrauktas atsakomybėn dėl jos nužudymo“, – pridūrė moteris.

Pernai ištyrus ligoninės veiklą buvo nustatyta, kad šioje įstaigoje „institucine tvarka“ buvo skiriamos kliniškai nepagrįstos opiatų turinčių vaistų dozės.