.

Ukrainos sausumos pajėgos balandžio 8 d. pranešė, kad Rusijos pajėgos kovoja visoje fronto linijoje, bet Rusijos puolimo potencialas ir toliau mažėja.

Pasak Ukrainos sausumos pajėgų rezervistų tarybos vadovo Ivano Tymočkos, Rusijos kariuomenė niekur fronto linijoje nedaro rimtos pažangos, puolimo tempas Bachmute ir aplink kai kuriose vietose šiek tiek sumažėjo, o kai kur ir visiškai sustojo.

I. Tymočkos vertinimu, Rusijos puolimas Avdijivkoje „įstrigo“, jis pranešė, kad Rusijos pajėgos vis dar nekontroliuoja Marijinkos, nors jau pavertė miestą griuvėsiais.

JAV instituto ataskaitoje sakoma, jog Rusijos pajėgos naudoja artileriją, kad kompensuotų nusilpusį gebėjimą pulti.

Pasak analitikų, didelė sviedinių paklausa rodo, kad Rusijos pajėgos vis dar itin pasikliauja artilerija, siekdamos kompensuoti esminius kovinio pajėgumo trūkumus, įskaitant menką pataikymą į taikinius, nepakankamą sausumos puolimo pajėgumą ir galios Ukrainos oro erdvėje stoką.

Sakoma, kad pasitelkusios sunkiąją artileriją Rusijos pajėgos pirmiausia nušluoja gyvenvietes nuo žemės paviršiaus ir tik tada jas užima per sausumos puolimą. „Nuolatinis artilerijos sviedinių stygius ir toliau trukdys Rusijos kariuomenei kompensuoti kitas silpnąsias vietas ir ribotas galimybes“, – sakoma ataskaitoje.

Pranešama, kad Rusijos vadai, siekdami sustiprinti sumenkusį daugumos Rusijos padalinių kovinį efektyvumą, svarbiausiose fronto linijose mūšiuose dėl miestų dalyvaujančiose pajėgose formuoja specializuotus kuopos dydžio dalinius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją