JAV Karo tyrimų instituto analitikai savo ataskaitoje teigia, kad Rusijos gynybos ministerijos opozicinė „frakcija“ greičiausiai bando pašalinti aukštus karinius pareigūnus viešai kritikuodama jų veiksmus.

Analitikai rašo, kad kritikuotas generolas pulkininkas Junusbekas Jevkurovas. Prieš kelis mėnesius jis lankėsi Chersono srityje ir pažadėjo skirti okupantams 140–150 katerių salai Dnipro deltoje saugoti, bet to nepadarė.

Trūkstant katerių, balandžio viduryje srities vadovas Vladimiras Saldovas ėmė atiminėti iš žmonių katerius karinėms reikmėms.

O J. Jevkurovą ėmė kritikuoti, atleidus Rusijos gynybos ministro pavaduotoją Michailą Mizincevą. Jis buvo atleistas po to, kai Oro desanto pajėgų vadas generolas pulkininkas Michailas Teplinskis patikrino Šiaurės laivyno pajėgas ir pastebėjo rimų problemų aprūpinimo srityje.

Balandžio viduryje M. Teplinskis ėmė vadovauti rusų karinėms pajėgoms Ukrainos pietuose ir galbūt sieks atleisti Gynybos ministerijos karinius pareigūnus, motyvuodamas karių aprūpinimo problemomis. Paminėtina, kad M. Teplinskį sieja su privačia karine grupuote „Vagner“, kurios savininkas Jevgenijus Prigožinas turi nesutarimų su gynybos ministru Sergejumi Šoigu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją