Scenarijus iki skausmo paprastas: prie eilinio praeivio pribėga jaunuolis ir vienu smūgiu jį pasiunčia į kitą pasaulį, skelbia „Fox News“.

Niujorko policija tyrimo ėmėsi po Bruklino žydų rajone įvykdytų kelių šiurpių nusikaltimų. Naujausią tokį nusikaltimą Brukline nufilmavo stebėjimo kameros. Prie nieko neįtariančio ir ramiai gatve ėjusio vyro priartėjo dešimties vyrų grupelė. Vienas iš jų aukai trenkė, ir visi kuo ramiausiai pasišalino.

Tačiau Niujorkas nėra vienintelė vieta Amerikoje, kur į realybę perkeliamas kompiuterinis žaidimas „Knockout“.

27 metų Tameta Jackson pasakoja apie savo patirtį: prie jos, einančios namo, dviračiais privažiavo grupelė paauglių. Vienas iš jų trenkė jai per galvą – lyg niekur nieko, šiurpiai juokdamiesi, jaunuoliai pasišalino.

Kaip skelbia vietos žiniasklaida, panašių nusikaltimų būta ir Sent Luise bei Pitsburge. Pastarajame mieste prieš mėnesį penkiolikmetis nokautavo iš mokyklos namo ėjusį mokytoją. Nusikaltimą užfiksavo stebėjimo kameros. Paaugliui pateikti kaltinimai užpuolimu.

Naujame Džersyje stebėjimo kameros nufilmavo, kaip 46 metų Ralphą Santiago nokautavo grupelė paauglių. Vyrui buvo sulaužytas kaklas, jis mirė. Vaizdo įraše matoma, kaip auka dienos metu eina gatve, praeina pro grupelę paauglių, iš kurių jam vienas smogia mirtiną kirtį.

Kokia tokio elgesio prasmė?

„Dėl smagumo“, - vaizdo įraše sako vienas jaunuolis.

Rugsėjį 13 metų berniukas buvo nuteistas 18 mėnesių laisvės atėmimo bausme, nes Niujorke mirtinai sumušė 51 metų vyrą. Paauglys pripažino savo kaltę dėl užpuolimo. Jis neneigė, jog nusikaltimo tikslas buvo žmogų patiesti vienu vieninteliu smūgiu.

Paauglys sakė, jog kartu su draugais žaidęs gatvės žaidimą „Nokautas“. Nors smūgis iš karto ir nepražudė, dėl traumos smegenyse išsiliejo kraujas ir gegužės pabaigoje amerikietis mirė.

Spalį vienas šešiolikmetis pripažintas kaltu dėl antrojo laipsnio nužudymo ir už grotų praleis pusantrų metų.