Apokaliptiniam kultui vadovavusio Ch. Mansono kūnas buvo kremuotas ir pelenai išbarstyti praėjus keturiems mėnesiams po to, kai mirė šis žmogus, liūdnai pagarsėjęs dėl praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio žudynių Los Andžele, kuriomis jis tikėjosi išprovokuoti rasinį karą.

Atsisveikinimo ceremonija vyko šeštadienį laidojimo namuose Kalifornijos valstijos Portervilio mieste, pranešė evangelikų Nazariečio bažnyčios pastorius Markas Pitcheris.

Atsisveikinimo ceremonijai vadovavęs pastorius pirmadienį „The Associated Press“ sakė, kad joje dalyvavo 20–25 žmonės, tarp jų Ch. Mansono vaikaitis Jasonas Freemanas su žmona Audrey.

Pirmasis apie Ch. Mansono laidotuves pranešė pramogų pasaulio naujienas skelbiantis tinklalapis TMZ.com, paskelbęs ir nuotrauką atviru velionio karstu.

M. Pitcheris sakė iš laidojimo namų sulaukęs prašymo atlikti laidotuvių apeigas. Jam buvo pasakyta, kad J. Freemanas su žmona yra krikščionys ir nori, kad seneliui, nepaisant jo praeities, būtų surengtos „normalios laidotuvės“.

Pastorius atsisakė atskleisti, kas dar dalyvavo atsisveikinimo ceremonijoje, tik nurodė, kad tarp atėjusiųjų buvo ir Ch. Mansono draugų.

Ch. Mansonas, naudodamasis narkotikais ir savo charizma, aplink save subūrė gyvenimu nusivylusių jaunų žmonių sektą – „šeimą“, kurios nariai aklai vykdė jo įsakymus, o galiausiai buvo paversti žudikais.

1969 metų rugpjūtį per dvi kruvinas naktis, įvariusias siaubą Los Andželo gyventojams, Ch. Mansono „šeima“ nužudė septynis žmones, tarp jų režisieriaus Romano Polanski besilaukusią žmoną aktorę Sharon Tate.

Rugpjūčio 9-ąją aktorės, kuri buvo devintą mėnesį nėščia, namuose buvo žiauriai nužudyti penki žmonės: pati Sh. Tate, kavos imperijos paveldėtoja Abigail Folger, garsenybių plaukų stilistas Jay Sebringas, lenkas režisierius Wojciechas Frykowskis ir namo prižiūrėtojo bičiulis Stevenas Parentas.

Kitą vakarą savo namuose buvo subadyta pasiturinti pora - Leno ir Rosemary LaBiancos.

M. Pitcheris sakė per Ch. Mansono laidotuves perskaitęs kelias jam pačiam ir J. Freemanui svarbias ištraukas iš Šventojo Rašto. Pasak pastoriaus, jis daug nekalbėjo apie Ch. Mansono praeitį, tačiau nenutylėjo jo įvykdytų nusikaltimų.

„Būta daugybės kitų žmonių pasirinkimų, dėl kurių jo vaikystė buvo labai sudėtinga“, – sakė pastorius apie savo tėvo nepažinojusį Ch. Mansoną, kurio motina buvo prostitutė.

„Tačiau ir jo paties pasirinkimai turėjo skaudžių pasekmių ir neigiamai paveikė kitų žmonių gyvenimus“, – kalbėjo jis.

Pasak M. Pitcherio, jis siekė, kad šeštadienio laidotuvių ceremonija J. Freemanui ir jo šeimai taptų proga atversti švarų lapą ir pradėti žengti teisingų pasirinkimų keliu.

J. Freemanas, kurio tėvas nusižudė neatlaikęs psichologinės naštos, sakė vos prieš kelis metus sužinojęs apie jį ir žudiką maniaką siejusį giminystės ryšį.

Kai 83 metų Ch. Mansonas pernai lapkritį mirė, J. Freemanas kelis mėnesius teisinėmis priemonėmis siekė, kad jam būtų atiduoti senelio palaikai.

J. Freemanas sakė norįs kremuoti senelio palaikus ir išbarstyti pelenus, kad „šis vadinamasis monstras, ši istorinė figūra, kurios istorija neturėjusi būti taip pučiama, kaip buvo daroma visus šiuos metus, pagaliau rastų ramybę“.